Het Nokia mobiel- deel II – juli

Nokia’s Back deel II.

(Uit www.tweakers.net)

Nokia-smartphones krijgen weer camera’s met Carl Zeiss-lenzen

Nokia komt dit jaar terug als Brandmerk sinds het contract met microsoft afliep ( 4e kwartaal 2016).

Nokia-smartphones krijgen weer camera’s die voorzien zijn van Carl Zeiss-lenzen. Dat heeft HMD bekendgemaakt. Dat is het bedrijf achter smartphones met de merknaam Nokia erop. Nokia gebruikte voorheen ook steevast Zeiss-lenzen op smartphonecamera’s.

Beide bedrijven maken niet bekend wanneer de eerste smartphones met Zeiss-lenzen zullen verschijnen. De samenwerking is exclusief en andere merken zullen dus geen lenzen van het Duitse bedrijf op smartphones kunnen plaatsen, zo blijkt uit de aankondiging.

Nokia gebruikte jarenlang Zeiss-lenzen op zijn smartphones, waaronder de N95, N8, 808 PureView en Lumia 1020. Beide bedrijven willen dankzij de samenwerking betere camera’s op smartphones mogelijk maken. HMD is sinds dit jaar de maker van Nokia-smartphones. De start-up komt voort uit Nokia, maar is geen onderdeel van het Finse bedrijf.

HMD heeft diverse Nokia-smartphones gepresenteerd, maar geen daarvan beschikt over een bijzondere camera. Het gaat om goedkopere modellen, met prijzen tussen 150 en 250 euro. Er gaan al wel maanden geruchten over een duurdere Nokia-smartphone met dubbele camera. HMD heeft die nog niet aangekondigd.