web analytics
You are here
Home > Uncategorized > Hot nieuws na de introductie van de diverse modellen mobiel Xiaomi 10 en 11 reeks nu: (bron Tweakers heden) DE OPVOUWBARE MOBIEL IN 2021…..(lees verder door op plaatje te klikken)

Hot nieuws na de introductie van de diverse modellen mobiel Xiaomi 10 en 11 reeks nu: (bron Tweakers heden) DE OPVOUWBARE MOBIEL IN 2021…..(lees verder door op plaatje te klikken)

Gerucht: Xiaomi brengt volgend jaar drie vouwbare smartphones uit

Smartphonemaker Xiaomi zou volgend jaar drie vouwbare smartphones willen uitbrengen. Dat zouden varianten zijn op de huidige vormen voor vouwbare smartphones, namelijk de vorm van de Samsung Galaxy Z Fold2, de Motorola Razr en de Huawei Mate Xs.

De grootste daarvan is degene die werkt als de Huawei Mate Xs, met het scherm aan de buitenkant, meldt Ross Young van analistenbureau DSCC. Die zou een scherm aan de buitenkant hebben met een diagonaal van rond 8″.

De andere twee zijn een smartphone die uit te vouwen is tot een tablet met het scherm aan de binnenkant zoals de Samsung Galaxy Z Fold2 en een klaptelefoon met het scherm aan de binnenkant zoals de Galaxy Z Flip en Motorola Razr. Specs van de telefoons zijn nog niet bekend.

Xiaomi bracht tot nu toe geen vouwbare smartphones uit, maar toonde al wel eerder een concept van een dubbel vouwbaar scherm op een smartphone. Dat concept heeft volgens dit gerucht niet geleid tot een nieuw model.

Samsung, Huawei, Lenovo en Royole, de schermfabrikant die de FlexPai-smartphones maakt, zijn de enige die tot nu toe vouwbare smartphones hebben uitgebracht. De markt voor vouwbare smartphones is momenteel nog klein, waarbij de hoge prijs van de huidige modellen vermoedelijk hoge verkoopcijfers in de weg zitten. Xiaomi heeft niet gereageerd op het gerucht.

Als er één bedrijf is dat de opvouwbare smartphone markt op dit moment domineert, dan is het Samsung wel. Maar het Zuid-Koreaanse bedrijf kan in 2021 flinke concurrentie verwachten van Xiaomi. Het Chinese bedrijf is namelijk van plan om op dat gebied flink gas te geven.

Ross Young, van analistenbureau DSCC, komt vandaag met het nieuws naar buiten dat Xiaomi dit jaar maar liefst met drie opvouwbare smartphones aan de haal gaat in 2021.

Xiaomi komt met drie opvouwbare smartphones in 2021

Xiaomi gaat Samsung achterna als het gaat om opvouwbare smartphones. Dat doet het bedrijf niet door net zoveel opvouwbare modellen op de markt te brengen dan het Zuid-Koreaanse bedrijf afgelopen jaar deed. Ook de vormfactor van deze telefoons lijken hetzelfde te zijn. Xiaomi is volgens Ross Young van plan om drie opvouwbare toestellen op de markt te brengen, waarvan er eentje uit te vouwen is tot een tablet. Het betekent dus dat het scherm van deze smartphone aan de binnenkant zit, waardoor hij erg lijkt op de Samsung Galaxy Z Fold 2 van dit jaar. De andere opvouwbare smartphone komt in de vorm van een klaptelefoon. Die vormfactor kennen we uiteraard van de Samsung Galaxy z Flip en de Motorola razr.

Het derde toestel dat Xiaomi dit jaar op de markt brengt ziet er overigens anders uit. De grote inspiratie van dat toestel komt niet bij Samsung, maar bij Huawei vandaan. De opvouwbare smartphone wordt een variant van de Huawei Mate Xs. De telefoon klapt niet naar binnen, maar klapt naar buiten, zodat je een volledige smartphone in handen hebt ipv een dichtgevouwen boek. Het scherm aan de buitenkant heeft volgens Ross Young een afmeting van 8-inch.

Gaat de Concurrentiestrijd beginnen?

Samsung is niet het enige bedrijf dat opvouwbare smartphones op de markt brengt, maar doet dit wel in de grootste aantallen. Naast het Zuid-Koreaanse bedrijf komen ook Lenovo, Royole en Huawei met opvouwbare toestellen. Xiaomi staat nog niet tussen die lijst, omdat het bedrijf tot op heden alleen een concept van een opvouwbare smartphone heeft laten zien. In 2021 komt daar dus verandering in als het bedrijf zijn eerste opvouwbare smartphones op de markt gaat brengen.

Benieuwd hoe goed opvouwbare smartphones op dit moment al zijn? Check dan zeker even de review van de Galaxy Z Fold 2, de Galaxy Z Flip of de Motorola razr 5G!

Top