web analytics
You are here
Home > Uncategorized > De Calamity Animatieworkshop een workshop voor kinderen in het LUX theater Marienburg 38-39 te Nijmegen.

De Calamity Animatieworkshop een workshop voor kinderen in het LUX theater Marienburg 38-39 te Nijmegen.

CALAMITY vertelt het verhaal van een jong meisje in het Wilde Westen en hoe zij uitgroeit tot de legendarische ‘Calamity’ Jane. In deze animatieworkshop – met als thema Wilde Westen/Prairie – knutselen kinderen zelf een huifkar of paard en gaan ze vervolgens een filmpje opnemen in de stijl van Calamity.

Heb jij altijd al eens willen weten hoe een animatiefilm wordt gemaakt? Tijdens deze animatieworkshop leer je daar alles over! Laat je eigen filmpersonage tot leven komen in het Wilde Westen van Martha Jane. Tekenen, knippen, plakken en filmen maar! De workshop wordt gegeven door Inti Mego. Inti is ontzettend ervaren als visual storyteller en geeft workshops voor o.a. Cinekid, Oddstream en Cultuur en School Nijmegen. Link naar website Inti (met voorbeelden): https://inti.nl/mediakunst.html

De workshop is in verband met de corona-maatregelen Kids-Only, ouders mogen helaas niet mee naar binnen. Na de workshop kun je wel gezellig samen naar de vertoning van Calamity!

CALAMITY: Calamity was de openingsfilm voor Cinekid 2020 en won daar de juryprijs voor Beste Kinderfilm. Het gaat over de 12-jarige Martha Jane, die in 1863 met haar familie naar het Westen van Amerika trekt, op zoek naar een beter leven. Haar vader raakt onderweg gewond en Martha moet leren om voor haar familie te zorgen en de huifkar te besturen. Ze wordt ineens ten onrechte van diefstal beschuldigd en moet vluchten. Om haar onschuld te bewijzen beleeft ze allerlei avonturen.

De workshop duurt c.a. 1,5 uur.

Op deze pagina vind je alle bezoekersinformatie voor het plannen van je filmmiddag of je avondje uit. Tot snel!

CONTACT

UPDATE MA 14 DEC – LUX is van dinsdag 15 december 2020 t/m dinsdag 19 januari 2021 gesloten i.v.m. het coronavirus. Onze kassa en Café LUX is in deze periode gesloten; we zijn wel per mail bereikbaar via kassa@lux-nijmegen.nl of horeca@lux-nijmegen.nl. Lees hier de laatste updates

Kassa LUX is op onderstaande openingstijden telefonisch bereikbaar via 024 38 16 859. Heb je een vraag? Je kunt ook per mail contact opnemen via kassa@lux-nijmegen.nl. Let wel: het is niet mogelijk per mail te reserveren.

Café LUX is tijdens onderstaande openingstijden telefonisch bereikbaar via 024 38 16 844.

OPENINGSTIJDEN KASSA LUX

UPDATE MA 14 DEC – LUX is van dinsdag 15 december 2020 t/m dinsdag 19 januari 2021 gesloten i.v.m. het coronavirus. Lees hier de laatste updates

Maandag t/m zaterdag: 11.00 – 22.15 uur*
Zondag: 9.30 – 22.15 uur*

In verband met veiligheid is het vanaf 1 april 2017 alleen nog mogelijk met je pinpas te betalen bij de kassa. In het café kan wel met contant geld afgerekend worden.

OPENINGSTIJDEN CAFÉ LUX*

UPDATE DO 19 NOV – Ons café-restaurant en terras is tot nader bericht van de overheid gesloten. Volgens landelijke richtlijnen is het ook niet mogelijk om drankjes te verkopen om mee de zaal in te nemen. Het is daarom tijdelijk toegestaan een eigen drankje mee te nemen. Na 20.00 uur mag er geen alcohol genuttigd worden in de zalen. We vragen je om hierbij overlast voor andere bezoekers te minimaliseren en je afval in de desbetreffende afvalbakken op te ruimen.

Zondag t/m donderdag: 09.00 – 22.00 uur*
vrijdag en zaterdag: 09.00 – 22.00 uur*

Pinnen, heel graag! In verband met onze veiligheid kan vanaf 1 juni 2019 alleen nog aan de bar met contant geld betaald worden.

BEREIKBAARHEID LUX

Mariënburg 38 – 39
6511 PS Nijmegen

Top