NJO muziekzomer 3-19 augustus 2018

NJO Muziekzomer

NJO MUZIEKZOMER IN RADIO KOOTWIJK
De Week van Radio Kootwijk: ‘De Kathedraal’ in een NJO-jasje
zo. 7 t/m vr. 12 aug.

De NJO Muziekzomer huist in prachtige gebouwen op bijzondere locaties. Het grootste pronkstuk in zijn collectie is Voormalig Zendstation Radio Kootwijk. Met een rijke architecturale geschiedenis, een desolate ligging en een fenomenaal uitzicht over de Veluwse heide, ademt het gebouw sfeer en historie. Dit jaar benutten verschillende NJO-clubs de plek wederom ten volle. In 2016 nestelen zij zich niet enkel ín ‘De Kathedraal’ met jazz, doodzonden, improvisatie en symfonische werken, op het buitenterrein wordt ook een ware kermis(opera) gebouwd. Speciaal voor de kleintjes.

Op zondag 7 augustus opent Jong Metropole de Week van Radio Kootwijk. De band die vorig jaar ontstond tussen het Nationaal Jeugd Orkest (NJO) en het Nationaal Jeugd Jazz Orkest (NJJO) is inmiddels uitgegroeid tot een hechte bromance. Het Jong Metropole brengt funk, jazz en improvisatie in een symfonische bigband-formatie, naar voorbeeld van het ‘echte’ Metropole Orkest, dat overigens ook partner in dit project is. Voel ‘De Kathedraal’ zinderen en geniet van een fantastische club jonge muzikale honden onder leiding van jazzmaestro Jules Buckley, chef-dirigent van het Metropole Orkest.

Op maandag 8 augustus gaan we buitenspelen. ’s Middags trekt de kermiskaravaan van Paard, Brandweerwagen & Kikker voorbij en houdt voor gebouw T naast het Voormalig Zendstation even halt. Voor iedereen vanaf vier jaar vertellen de drie hoofdpersonages daar over hun draaimolenavonturen. Deze ‘Kermisopera’ is voor jong en oud toegankelijk in een prachtig decor.

Op diezelfde maandag 8 augustus kunt u in de avond terug komen. Vanaf 20:00 uur betreedt het NJO Tim Kliphuis Orkest inclusief het Tim Kliphuis Trio the stage van het Zendstation. In intieme setting neemt violist Kliphuis de NJO-musici én het publiek mee op avontuur in de wereld van de improvisatie. In het moment spelen, los van hokjes, buiten de gebaande paden: Het NJO Tim Kliphuis Orkest én de Radio Kootwijk-sfeer nemen u mee naar een andere wereld.

Woensdag 10 en donderdag 11 augustus is het de beurt aan Die sieben Todsünden, een coproductie van het NJO en het Delft Chamber Music Festival. Het werk van oud-NJO-bekende Kurt Weill en zijn sidekick Bertolt Brecht werd tachtig jaar geleden geschreven en is nog steeds actueel. Dit stuk lijkt in de wieg gelegd voor Radio Kootwijk. De teksten van Brecht wisselen teksten van hedendaagse schrijvers Griet op de Beeck, Bas Heijne, Paulien Cornelisse en Niña Weijers af. Met onze NJO-musici, zangers én dans van wereldniveau kunt u niet zondigen. Komen dus, in ieder geval één van beide avonden!

Vrijdag 12 augustus wordt de week afgesloten door het NJO: Nationaal Jeugd Orkest onder leiding van Xian Zhang met de klassieker der laatklassieken. Zhang is deze zomer terug bij het NJO en neemt het orkest en ú mee in Beethoven en Brahms. Toppianist Hannes Minnaar is er ook bij. Hij soleert in het Tweede Pianoconcert van de perfectionistische Brahms.

——————–

Pendeldienst Radio Kootwijk
Het is vanwege de rust van natuur en dorpsbewoners niet toegestaan te parkeren bij het Zendstation; u kunt gebruikmaken van de speciale NJO-pendeldienst.

U kunt gratis parkeren bij Van der Valk Hotel De Cantharel, vanaf hier vertrekken pendelbussen naar Radio Kootwijk. Na afloop van de voorstelling brengen deze bussen u uiteraard ook weer terug naar de parkeerplaats bij Hotel De Cantharel. We vragen u om een bijdrage van € 5 p.p. voor het gebruik van deze pendeldienst om de omgeving van Radio Kootwijk te ontzien.

U vindt Hotel de Cantharel aan de A1: afslag 19, Hoenderloo. Adres: Van der Valk Hotel De Cantharel, Van Golsteinlaan 20, Apeldoorn. Parkeren op P3. Kijk voor de vertrektijden van de  pendelbussen vanaf Hotel De Cantharel bij het betreffende concert op www.muziekzomer.nl. Voor dinergasten vertrekt een vroege pendelbus; ook deze tijden vindt u op onze website.

Diner
Voorafgaand aan de avondvoorstellingen in Radio Kootwijk kunt u in de Theaterloods op het terrein genieten van een gevarieerd en zomers buffet. Ook een drankje is inbegrepen. Uiteraard is aan de vegetariërs gedacht. Tot slot eet u een heerlijk Italiaans ijsje op het plein voor het Voormalig Zendstation en kunt u voldaan de voorstelling in! Aan het einde van het buffet wordt u getrakteerd op een kleine artistieke introductie op het programma. Geef uw nieuwsgierigheid de ruimte en kom meer te weten over wat u die avond gaat horen. Dit diner à € 27,50 kunt u bestellen op www.muziekzomer.nl.

Overnachten
Speciaal voor Muziekzomerbezoekers heeft Van der Valk Hotel De Cantharel een arrangement samengesteld. Meer informatie vindt u hier.

Rolstoelplaatsen
I.v.m. het beperkte aantal rolstoelplaatsen vragen wij bezoekers met een rolstoel contact op te nemen met het NJO (055-5791221 of muziekzomer@njo.nl) voordat de kaarten worden besteld.