NJO 2019 6-10 augustus in Radio Kootwijk

NJO MUZIEKZOMER IN RADIO KOOTWIJK
Hoogtepunten van de Muziekzomer in Radio Kootwijk: zendstation vol muziek
di. 6 t/m za. 10 aug.

Op de heide bij het dorpje Radio Kootwijk staat een imponerend gebouw: het Voormalig Zendstation. Deze Muziekzomerveteraan is al jaren topfavoriet en biedt ook dit jaar weer onderdak aan verfrissende programma’s. Geniet deze week van de mooiste Muziekzomerproducties in de imposante ‘Kathedraal’.

Het programma in Radio Kootwijk start op dinsdag 6 augustus, wanneer het Jeugdorkest Nederland langskomt. De energieke leden van het orkest brengen Brennendes Geheimnis van Trevor Grahl ten gehore, dat speciaal voor hen is gecomponeerd. Daarnaast nemen de musici stervioliste Noa Wildschut mee, met wie zij het Derde vioolconcert van Camille Saint-Saëns spelen. Het slotstuk van de avond is de prachtige Vierde symfonie van Tsjaikovski.

Twee dagen later, op 8 augustus, brengt Quinteto del Diablo kleur op de zwart-witte vloer van de ‘Kathedraal’ met het programma The Devil on the Dance Floor. Laat je meeslepen door een voorstelling vol eigentijdse en opzwepende tangomuziek en dans. Een spectaculair optreden dat u niet snel zult vergeten.

Op vrijdag 9 augustus neemt ensemble de Formule ons mee de diepte in met het programma Gevangen in de Formule. Aan de hand van het Pianokwintet in g van Dmitri Sjostakovitsj neemt het ensemble u mee op zoektocht naar de antwoorden op belangrijke levensvragen. In een spannend samenspel van muziek, choreografie en poëzie gaat de Formule de confrontatie aan met vragen als ‘Wie ben ik?’. Beleef een geestverrijkende avond met dit veelzijdige ensemble!

Op zaterdag 10 augustus gaat de ‘Kathedraal’ knallend de Muziekzomer uit! Het populaire en swingende Jong Metropole maakt er onder leiding van dirigente Miho Hazama weer een gezellig feestje van. De aanstormende toptalenten van de symfonische jazz en pop spelen onder andere de première van een nieuw werk van componist Tijn Wybenga, die vorige Muziekzomer de Rogier van Otterloo Award binnensleepte. Tijdens deze prachtafsluiter gaat ongetwijfeld het dak eraf!

——————–

Pendeldienst Radio Kootwijk
Het is vanwege de rust van natuur en dorpsbewoners niet toegestaan te parkeren bij het Zendstation; u kunt de fiets nemen of gebruikmaken van de speciale NJO-pendeldienst.
De NJO-pendeldienst vertrekt dit jaar vanaf het parkeerterrein bij Het Leesten. Ov-reizigers kunnen opstappen bij bushalte Van der Valk/De Cantharel, Ugchelen. Na afloop van de voorstelling brengen de bussen u uiteraard ook weer terug naar deze locatie. We vragen u om een bijdrage van € 5 p.p. voor het gebruik van deze pendeldienst om de omgeving van Radio Kootwijk te ontzien.
U vindt Het Leesten aan de A1: afslag 19, Hoenderloo. Adres: Hoenderloseweg 191, Ugchelen. Kijk voor de vertrektijden van de  pendelbussen vanaf Het Leesten enkele weken voor de concertdatum bij het betreffende concert op deze website.
Let op: voor dinergasten vertrekt een vroege pendelbus; ook deze tijden vindt u enkele weken voor de concertdatum op onze website.

Diner
Voorafgaand aan de avondvoorstellingen in het Voormalig Zendstation kunt u in een luxe tent op het voorterrein van de ‘Kathedraal’ genieten van een gevarieerd en zomers buffet. Ook een drankje is inbegrepen. Uiteraard is aan de vegetariërs gedacht. Daarna eet u een Italiaans ijsje op het plein voor het gebouw en kunt u voldaan de voorstelling in! Dit diner à € 28,75 (incl. een drankje) kunt u op deze website bestellen.

Rolstoelplaatsen
Rolstoelgebruikers zijn van harte welkom. We vragen u voor het bestellen van uw kaarten contact op te nemen met het NJO (055 579 12 21 of muziekzomer@njo.nl), zodat we toegang tot het terrein en het gebouw voor u kunnen regelen.

——————–

Radio Kootwijk is het voormalige radiotelegrafisch zendstation van de Nederlandse staat voor communicatie met onze voormalige koloniën zoals Nederlands-Indië. Het werd in gebruik genomen in 1923 en gold destijds als een ‘wonder der moderne techniek’.

Radio Kootwijk biedt bezoekers een unieke en intrigerende ont­moeting met historie, natuur en cultuur. De locatie is vriendelijk en tegelijk mysterieus. De sfeer is puur, rustig en straalt duurzaamheid uit. Bezoekers beschrijven het gebouw ook als verrassend, open en inspirerend. Radio Kootwijk ligt centraal en tegelijk toch ver weg van het drukke leven, terug naar de natuur. Vanuit deze state-of-mind ontstaan andere, nieuwe gedachten. Dit is het moment voor persoonlijke innovatie, nieuwe inzichten, banden versterken en inspiratie.

Er zijn regelmatig excursies en rondleidingen op Radio Kootwijk. Maak kennis met het beroemde voormalig zendgebouw in art-deco stijl en de schitterende Veluwse natuur rondom Radio Kootwijk. Kijk op www.hierradiokootwijk.nl voor meer informatie.

Hier Radio Kootwijk
Radioweg 1
7348 BG Radio Kootwijk
Telefoon: 055 519 16 65 (op werkdagen telefonisch bereikbaar van 9u tot 17u)
E-mail: info@hierradiokootwijk.nl
www.hierradiokootwijk.nl

NJO NIEUWSBRIEF

Volg de NJO Muziekzomer ook via de nieuwsbrief.

 

——————–

Pendeldienst Radio Kootwijk
Het is vanwege de rust van natuur en dorpsbewoners niet toegestaan te parkeren bij het Zendstation; u kunt gebruikmaken van de speciale NJO-pendeldienst.

U kunt gratis parkeren bij Van der Valk Hotel De Cantharel, vanaf hier vertrekken pendelbussen naar Radio Kootwijk. Na afloop van de voorstelling brengen deze bussen u uiteraard ook weer terug naar de parkeerplaats bij Hotel De Cantharel. We vragen u om een bijdrage van € 5 p.p. voor het gebruik van deze pendeldienst om de omgeving van Radio Kootwijk te ontzien.

U vindt Hotel de Cantharel aan de A1: afslag 19, Hoenderloo. Adres: Van der Valk Hotel De Cantharel, Van Golsteinlaan 20, Apeldoorn. Parkeren op P3. Kijk voor de vertrektijden van de  pendelbussen vanaf Hotel De Cantharel bij het betreffende concert op www.muziekzomer.nl. Voor dinergasten vertrekt een vroege pendelbus; ook deze tijden vindt u op onze website.

Diner
Voorafgaand aan de avondvoorstellingen in Radio Kootwijk kunt u in de Theaterloods op het terrein genieten van een gevarieerd en zomers buffet. Ook een drankje is inbegrepen. Uiteraard is aan de vegetariërs gedacht. Tot slot eet u een heerlijk Italiaans ijsje op het plein voor het Voormalig Zendstation en kunt u voldaan de voorstelling in! Aan het einde van het buffet wordt u getrakteerd op een kleine artistieke introductie op het programma. Geef uw nieuwsgierigheid de ruimte en kom meer te weten over wat u die avond gaat horen. Dit diner à € 27,50 kunt u bestellen op www.muziekzomer.nl.

Overnachten
Speciaal voor Muziekzomerbezoekers heeft Van der Valk Hotel De Cantharel een arrangement samengesteld. Meer informatie vindt u hier.

Rolstoelplaatsen
I.v.m. het beperkte aantal rolstoelplaatsen vragen wij bezoekers met een rolstoel contact op te nemen met het NJO (055-5791221 of muziekzomer@njo.nl) voordat de kaarten worden besteld.