Wetenschapsdag op de Volkssterrenwacht

Wetenschapsdag “Planeet Aarde”

Wetenschapsdag 7 oktober bij Volkssterrenwacht

De Volkssterrenwacht Bussloo organiseert op zondag 7 oktober van 13.00 uur tot 17.00 uur aan de Bussloselaan 4, een wetenschapsdag met interessante lezingen rond het thema ‘planeet aarde’. Voor kinderen is het mogelijk om die dag zelf mee te doen aan experimenten. En de energieadviseur van de gemeente Voorst is aanwezig om uw vragen te beantwoorden rondom het verduurzamen van uw woning. De entree voor volwassenen is € 5 en voor kinderen tot en met 14 jaar € 2,50. 

Presentaties
In drie verschillende korte presentaties staat onze eigen planeet aarde centraal. Om 13.30 uur vertelt Peter Siegmund van het KNMI over het veranderende klimaat. Om 15.00 uur is daarna het woord aan Elske de Zeeuw-van Dalfsen, ook van het KNMI, over de aarde die nog steeds actief is. En om 16.15 uur bekijkt Alex Scholten van de Volkssterrenwacht Bussloo onze planeet vanuit de ruimte.

Beleven!
Deze wetenschapsdag is er ook veel te beleven bij de Volkssterrenwacht Bussloo. Zo is het mogelijk voor bezoekers om proefjes te doen en bij helder weer met een telescoop de zon te bekijken. Ron Stet, de energieadviseur van de gemeente Voorst, informeert u over het besparen en zelf opwekken van energie. Hij heeft verschillende isolatiematerialen bij zich en laat u graag zien hoe een zonnepaneel werkt. 

Speciale zondag-openstelling van de Volkssterrenwacht Bussloo rond het thema ‘Planeet Aarde’ met een gevarieerd en leerzaam programma. Centraal staan drie korte presentaties. Voor de jeugd is het mogelijk om waterraketten te lanceren en proefjes te doen met zonlicht. Bij helder weer kan met de speciale zonnetelescoop van de sterrenwacht naar de zon worden gekeken. 

Centraal in het programma staan drie korte presentaties.

13.30 uur: “Het veranderende klimaat” – Peter Siegmund (KNMI).
15.00 uur: “De actieve Aarde” – Elske de Zeeuw-van Dalfsen (KNMI).
16.15 uur: “De Aarde vanuit de Ruimte” –  Alex Scholten (VSB).