De BTW verhoging: Een miscalculatie

Heden morgen is bekent geworden dat de prijsindicatie 2018 voor de consument 1,7% omhoog ging voor de maand december was dat zelfs met 2%. Daarnaast hebben we in het nieuwe jaar een BTW verhoging van 6 naar 9 % op eerste levensbehoeften zoals groenten, fruit, water, brood e.d.

Daarboven komen nog de jaarlijkse verhoging van de zieken zorg. In het nieuwe jaar gaat onder het mom van de milieu transitie meer betalen voor gas, benzine en diesel. Fossiele brandstoffen worden geprijsd. De consument is de dupe van de nieuwe belasting maatregelen.

Nog steeds geen toezeggingen om de transitie kosten per woning te gemoed te komen.

U krijgt in 2021 een eenmalige vergoeding van 6000 euro voor diegenen die een elektrische auto kunnen betalen.

We moet met zijn allen elektrisch gaan rijden, verder dan de grens komen we met deze auto’s niet. Oplossing geen. Daarnaast zijn elektrische auto’s beduidend zwaarder in hun klasse. Dit vind u dan terug in een hogere wegen belasting die u netjes per kwartaal af moet dragen. Ook wordt de BPM voor aanschaf van nieuwe auto’s verhoogd.

Conclusie: We betalen met zijn alle meer belasting en onze dagelijkse kosten voor levensonderhoud zijn aanzienlijk duurder geworden. De tegemoetkoming die men krijgt door een lagere inkomsten belasting valt totaal weg door het invoeren van de BTW. Men heeft n.l. totaal geen rekening gehouden dat alle ondernemers de rijks verhoging altijd ook zien om hun bedrijfskosten daarbij door te berekenen als z.g investering kosten we zien dus veel producten niet 3 % omhoog gaan maar op 1 euro wordt dan 20 % meer geheven of bij een kopje koffie gaat er 15% bovenop; CBP en bureau voor de leefomgeving berekenen zulke dingen niet door.