De BTW 6-9% verhoging: Een miscalculatie

van voeding en bloemen en het water tot ….bus, trein, taxi, musea, op diensten zoals: fietsenmaker, zwembaden, dit zijn allemaal directe belastingen en dus direct in de portemonnee voelbaar. Voorbeelden: loempia dit jaar van 1 euro naar 1,20 en de hortensia’s voorheen €9,99 naar €12,99. Verhogingen van 20-30 % op de totaal prijs, het ministerie van de overheid beloofde ons iets anders!!!

Lage btw-tarief vanaf 1 januari 2019 naar 9% ! Het Belastingplan 2019, dat dit regelt, is op 18 december 2018 aangenomen door de Eerste Kamer.

Ook de VVD heeft in middels dhr. Dijkhof nu toegegeven dat de BTW verhoging nooit had moeten gebeuren.

Het is een meesleep verhoging geworden alles is duurder geworden; klein voorbeeld van januari 2019 de kleine loempia’s aan de marktkramen zijn omhoog van 1,-euro naar 1,20! Dit is geen 3% verhoging op de kale prijs!

Daar na volgde alle verhogingen elkaar in snel tempo op: allemaal onder het mom van BTW+ investeringskosten.

Daarboven komen nog de andere jaarlijkse verhogingen b.v.: de zieken zorg, de energiekosten, de autobrandstof, de trein, het vliegtuig ( dus.. de vakantie kosten). In het nieuwe jaar gaat onder het mom van de milieu transitie meer betalen voor gas, benzine en diesel. Fossiele brandstoffen worden geprijsd. De consument is de dupe van de nieuwe belasting maatregelen.

Nog steeds geen toezeggingen om de transitie kosten per woning te gemoed te komen.

U krijgt in 2021 een eenmalige vergoeding van 6000 euro voor diegenen die een elektrische auto kunnen betalen.

We moet met zijn allen elektrisch gaan rijden, verder dan de grens komen we met deze auto’s niet. Oplossing geen. Daarnaast zijn elektrische auto’s beduidend zwaarder in hun klasse. Dit vind u dan terug in een hogere wegen belasting die u netjes per kwartaal af moet dragen. Ook wordt de BPM voor aanschaf van nieuwe auto’s verhoogd.

Conclusie: We betalen met zijn alle meer belasting en onze dagelijkse kosten voor levensonderhoud zijn aanzienlijk duurder geworden. De tegemoetkoming die men krijgt door een lagere inkomsten belasting valt totaal weg door het invoeren van de BTW. Men heeft n.l. totaal geen rekening gehouden dat alle ondernemers de rijks verhoging altijd ook zien om hun bedrijfskosten daarbij door te berekenen als z.g investering kosten we zien dus veel producten niet 3 % omhoog gaan maar op 1 euro wordt dan 20 % meer geheven of bij een kopje koffie gaat er 15% bovenop; CBP en bureau voor de leefomgeving berekenen zulke dingen niet door.

Dit staat er op de site van de rijksoverheid:

Btw op boodschappen van 6% naar 9%

Op 1 januari 2019 is het lage btw-tarief verhoogd van 6% naar 9%.

Per € 100 aan boodschappen € 2,83 erbij

De btw-verhoging betekent dat op iedere € 100 die mensen in 2018 aan boodschappen uitgaven,
er € 2,83 aan btw bijkomt. Deze verhoging geldt voor alle producten en diensten waar het verlaagde btw-tarief voor geldt.

Dus naast de boodschappen uit de supermarkt, geldt het ook voor bijvoorbeeld:

  • water;
  • boeken;
  • bloemen;
  • de kapper;
  • bezoek aan musea en attracties.