MOET: Op NU.NL kan je lezen dat de gebarentaal, welke zo direct belangrijk is voor 15.000 doven en slechthorenden nog steeds niet in Nederland officieel erkend wordt…

CU,D66,en de PvdA komen met wetsvoorstel voor erkenning gebarentaal. Het is hun moedertaal tenslotte…

De PvdA, D66 en de CrhistenUnie komen met een wetsvoorstel om de Nederlandse Gebarentaal, de NGT, officieel te erkennen.

Veel doven en slechthorenden kunnen op veel plaatsen nog steeds niet met de NGT terecht. Als de taal erkend zou worden, moet ook de Nederlandse overheid de gebarentaal in de Overheids kantoren gaan toepassen, b.v. bij het verkrijgen van een ID kaart of Paspoort e.d., op in de rechtbanken, op scholen, in het verkeer, op en in alle openbaar vervoer,enz,enz…..…..

Ook zal er nog meer informatie op de Nationale TV zenders NPO1, 2 en 3 moet worden toegepast! ( alweer een reden om hun budget niet met 108,- miljoen euro te gaan korten!)

“ Zoals ik me thuis voel omdat ik in Nederland met Nederlands iedereen kan bereiken, zo moet het ook voor die groep doven en slechthorende Nederland een beter thuis-land worden, zij moeten zich hier ook thuis voelen, Nederland moet ook hun thuis zijn!” zegt Carla Dik-Faber van de ChristenUnie.

ONTDEK DE GEBARENTAAL

Geef een reactie