EVA JINEK per 1 januari 2020 naar RTL; een…verarming voor de publieke omroep!…

DE LAATSTE UITZENDING VOOR DE PUBLIEKE OMROEP 27/09/2019

Jeroen Pauw vertelt tegen het AD over het vertrek van Jinek naar RTL 4. De talkshowhost en collega van Eva Jinek laat natuurlijk een hoop in het midden, maar zegt onder andere meer over het idee dat Jinek de overstap voor het geld zou maken: “Stel dat jij bij een ander nieuwsmerk voor hetzelfde werk vijf à zes keer meer kan verdienen. Zou je dat niet doen?”

Geldzaak

Dat Jinek fiks gaat verdienen aan haar nieuwe talkshow is al een tijd een hot onderwerp. Zo werd gehint dat ze een miljoen per jaar zou gaan verdienen. Ook gaf Linda de Mol aan haar graag te willen, maar haar niet te kunnen betalen voor Net 5. Pauw zegt daarover tegen AD dat hij het niet meer dan logisch vindt dat geld een grote rol speelt. 

Avontuurlijk

Daarbij vindt Pauw het een voor de hand liggende keuze voor de ‘avontuurlijke’ Jinek om de overstap te maken. Als AD vraagt naar het risico op een slechte afloop (zoals voor Twan Huys en Beau) zegt hij ‘Een hoger salaris is een groter risico. En dat risico is er natuurlijk wel bij RTL, dat het misschien niet gaat lukken. Maar eerlijk gezegd, ik denk dat het wél gaat lukken.” Jeroen heeft dus groot vertrouwen in Jinek. 

Vervanger voor Jinek

Pauw zegt niets over een eventuele vervanger voor Jinek. Hij benadrukt dat het bij de publieke omroep allemaal niet heel snel gaat en er eerst geinventariseerd wordt wie kan aanschuiven: “De publieke omroep is toch een wat langzaam functionerend geheel.” Zelf is hij trouwens nog niet in de transfer-pool terecht gekomen, dus hij is voorlopig nog bij de publieke omroep aan het werk. “Ik begin maandag al.” Werk-ze Jeroen. 

Lieve Eva,

Mijn excuses!

Ik had echt BVN aan staan op mijn laptop.

Ik wilde echt de laatste aflevering van Jinek bij de NPO zien.

Maar ik donderde dus in slaap en omdat ik zo het vliegtuig in stap, kan ik niet terugkijken.

Dus ik vraag het je maar even zo.

Kwam Mark Rutte je namens de Nederlandse bevolking bedanken voor alles wat je voor het land betekend hebt?

Kon Peter R. de Vries?

Gebeurde er nog iets dat niet drie keer gerepeteerd was, zoals die ene keer toen Jules Deelder acute Connie Palmen-allergie kreeg?

Heb je Twamp nog gebasht?

Had je in je laatste aflevering een reünie met Bram en Freek?

Hoeveel keer gebruikte je het woordje ‘ik’?

Had je Patricia Paay als eregaste, omdat ze jou je hoogste kijkcijfer ooit (1,4 miljoen) bezorgde omdat je haar na die plasseks-affaire kritiekloos liet eh… leeglopen?

Nou ja, van die vragen dus.

Oeps!

Nu vergeet ik de belangrijkste nog bijna!

Werkte het ui?

Dikke kus!

JanD

Geef een reactie