VANAVOND 3 OKT. BIJ DE VOLKSSTERRENWACHT BUSSLOO: EEN LEZING OVER ZWARTE GATEN IN HET HEELAL, THEMA AVOND: EINDELIJK HEBBEN WE EEN FOTO VAN EEN ZWART GAT; gastspreker Ir. Christiaan Brinkerink. ( zie ook de you tube verklarende simulaties onderaan deze pagina )

DE VOLKSSTERRENWACHT BUSSLOO

Het weekend van de Wetenschap 4,5, en 6 oktober. Morgen is er een presentatie om 20:00 uur door Alex Scholten over de Hubble Space Telescoop: foto’s van de ruimte.

Eerder dit jaar werd de eerste ‘foto’ van een zwart gat gepresenteerd. Het resultaat van een wereldwijde samenwerking van astronomen. Eén van die astronomen is ir. Christiaan Brinkerink (Radboud Universiteit Nijmegen) en in deze presentatie legt hij uit waarom een groot internationaal project nodig was om een dergelijke foto te kunnen maken en wat astronomen geleerd hebben uit het verkregen resultaat.

Wij zien u graag vanavond terug aan de bar: bij de koffieof thee of limonade en een snack!

Geef een reactie