Adventure in Oost – Turkije: op naar BORCKA KARAGOLE

EEN HUIDIGE DRONE FOTO VAN HET MEER; KIJK NAAR DE OMVANG !

Oost – Turkije: NATUURPARK: ZWARTE ZEE: BORCA KARAGOL / Een verslag uit het maandblad nr.7 van DAPHNE’S DIARY; BLZ. 64 T/M 69. (het blad is verkrijgbaar in 4 talen)

Een van de mooiste natuurgebieden in TURKIJE, aan de zwarte zee in Oost-Turkije.

HET PRACHTIGE SCHONE EN VOL MET VIS ZITTENDE ‘BLACK LAKE’

Centraal gelegen is het grote meer: Black Lake.

Omgeven door pijn bomen is het water geschikt om op te varen met roeiboten. Het uitzicht is adembenemend. Men waant zich in een Settting van de film ‘ Lord of the Rings’.

Het Nationaal Park dateert van 31 augustus 1994. Het ligt in de provincie Artvin. Het park bestaat uit 2 afzonderlijke delen KARAGOL en SAHARA PLATEAU. De gemiddelde hoogte boven zeeniveau is 1800m.

Je komt niet zomaar in KARAGOL, het staat zelfs niet op de kaarten aangegeven. De staat van de wegen is niet al te best en vangrails zijn er niet. Smalle weggetjes en scherpe bochten maken de tocht nogal gevaarlijk bergop. Je mag niet in het meer vissen noch er trompet spelen. Je mag de vissen wel voeren. Je loopt zelf in ongeveer 45 min. om het meer heen.

Je kan in BORCA KARAGOL zelfs niet overnachten, maar op 1 km afstand ligt het LAMAZI pension.

Het mooiste uitzicht is op het meer zelf, je moet er zelf met een gehuurde roeiboot over varen. Adembenemend zijn de herfstkleuren hier. Tot zover het verslag van Daphne’s man die hier met zijn Turkse vriend op rond vaarde.

Geef een reactie