web analytics
You are here
Home > Uncategorized > Kanoën op de Sazava rivier in Tsjechië ( midden Bohemen )

Kanoën op de Sazava rivier in Tsjechië ( midden Bohemen )

Kanovaren bij Český Šternberk

Een andere activiteit die je kunt ondernemen in Český Šternberk is kanovaren. Ik kies met mijn dochter voor de kortere route, een stuk voorlangs het kasteel en dan weer terug. Even lekker op het water op een rustige en vrij brede rivier. Maar er zijn ook veel langere tochten mogelijk, zelfs van meerdere dagen. Een populaire route is de 9 km naar Ledečko over de Sazava rivier die hier slingert en rustig kabbelt.

Je huurt de kano (per uur of) voor de hele dag voor 400-500Kc. ( ~ 21-22 euro) inclusief reddingsvest op maat, peddel en een of meer waterdichte tonnen voor je kleren, versnaperingen voor onderweg. ( Český Šternberk is maar een klein plaatsje; je kunt de twee kanoverhuurders vinden aan ded dropzijde van de rivier. Van tevoren reserveren scheelt 100 Kc.. Bezoek je zoals ons Tsjechië met kinderen dan is het fijn om te weten dat ze ook kleine zwemvestjes hebben. Op elk deeltraject komt men minstens onderweg 1 snacktent tegen.

De gehele Sazava rivier is voor kanoën ideaal, voor de hele familie als avonturen tocht.

Top