Ukraine en de Vluchtelingen uit Ukraine (Nederland)

Weet u het nog ??? … deze pamfletten in dorp en stad aangepakt tijdens de laatste WO in Nederland?…


In Apeldoorn ontmoette ik ANNA….

Anna liep een beetje verdwaasd rond met twee meisjes van twaalf en acht jaar oud, alsof zij op een andere planet was, keek doelloos rond met de ogen gericht op oneindig, de hemel of daar het antwoord was te vinden.

Anna vertelde aan mij in redelijk goed Engels, dat zij de eerste dag van de oorlog in haar land, met de beide kinderen was gevlucht, contact met familie had zij niet meer, via Facebook was zij opgevangen door een Apeldoornse familie…..

De beide meisjes geen Voortgezet onderwijs en spraken allleen Russchies en Ukrainse talen. Met hun was het dus slecht converseren, ze waren nu 3 weken in Nederland, en je zag ze denken wat is mij in Godsnaam overkomen.

Nog steeds oook na 3 weken onwennig en niet in staat zich goed uit te drukken. Hoe kwamen ze rond, en hadden ze genoeg kleren, ik weet het niet…..

Het leek of zij dezefde kleren aanhadden, toen zij waren gevlucht; te groot en slobbig om hun heen kleurloos…

Ik vond ze wereldvreemd, ze hadden kennelijk geld gekregen voor een ijsje, want ze kochten alle 3 een hoorntje. En daar gingen ze met pijn in mijn hard zag ik ze gaan richting de binnenstad, onwennig een straat overstekend…

Naam en plaats bij de redactie bekend….


DE KUNST STUDIO VAN MIRJAM IN APELDOORN

De volgende morgen ontmoette ik aan de Asselsestraat 43, in haar kunststudio, de eigenaresse Mirjam Tiggeloven en die stelde direct voor dat deze familie elke dag mag komen schilderen in haar studio d.i. dus de openingtijden donerdag, vrijdag en zaterdag! Ook is er dan koffie en thee voor hun; ik vond dat een prima idee en zegde toe Anna te bellen….


Kunststudio Mirjam Tiggeloven

De kunststudio en het atelier van kunstenaar Mirjam Tiggeloven en tevens ook haar galerie. In de studio geeft Mirjam geregeld workshops over verschillende technieken.

Unieke kunst met veel passie handgemaakt. Veel diversiteit in werk, technieken en disciplines van keramiek, brons, tekeningen tot schilderijen in aquarel, acryl en olieverf. Mirjam werkt in opdracht, maakt portretten en geeft verschillende workshops.In de galerie is ook kunst van andere Apeldoornse kunstenaars te zien. Je bent van harte welkom in de Kunststudio om kunst te bekijken en om inspiratie op te doen.


Openingstijden

  • Woensdag op afspraak

Aan de slag

  • Donderdag 11 – 17 uur
  • Vrijdag 11 – 17 uur
  • Zaterdag 11 – 17 uur

Aan de slag