web analytics
You are here
Home > Muziek in Apeldoorn

CAFE SAM SAM APELDOORN

Muziek Agenda Cafe

Het cafe zit in het gebouw aan de van Kinsbergenstraat 17 te Apeldoorn en is een ontwerp van de
bekende architect Chris Wegerif.

In Art Café Sam–Sam wordt elke 4de zondag van de maand een nieuwe expositie geopend.
Dit gebeurt op feestelijke wijze met live muziek en hapjes. Deze expositie is dan vier weken lang
te bezichtigen.

Ook voor muziek ben je bij ons aan het juiste adres.
Regelmatig treden hier live bands op zoals Lex & Friends,  The Old Bridge, Jocomo, Bizarcorde
en vele anderen.
Ook is er eens in de 2 weken een Jam Sessie waar iedereen aan mee kan doen, deze zijn op de
vrijdagavond en beginnen om 21 uur.

Optreden 27 maart a.s. Americana Unlimited

 

_______________________________________________________________________________

BLUES CAFE APELDOORN

Agenda Band Optreden In Blues Cafe

Op 6 januari 1994 opende het Bluescafe in Apeldoorn de deuren, waarmee een lang gekoesterde droom voor eigenaar Jan Kerseboom werkelijkheid werd. Wat ooit begon als een klein cafe met eens in de 14 dagen een live optreden,  is inmiddels uitgegroeid tot een begrip in de Blueswereld. Gerenommeerde artiesten uit binnen- en buitenland nemen graag plaats op het podium en zorgen voor veel luister- en dansplezier. Heb je zin om eens te jammen met andere muzikanten, dan kun je elke donderdagavond bij ons terecht.

De concertdata, aanvangstijden en(eventuele) entreeprijzen zijn op onze agenda te vinden. We hopen je binnenkort te mogen begroeten in het Bluescafe.

_____________________________________________________________________________________

Gigant – Zondag middag Concerten in de Gigant cafe.

Gigant – Zondagmiddag 5 maart. ( bron Apeldoorn Direct)

Het is zondagmiddag 5 maart 2017; Trump is nog steeds aan de macht, maar gelukkig in het Muziekcafé Gigant treedt Courtney Yasmineh, samen met Rob Genadek op. De roots van deze artiesten liggen in de staat Minnesota, Amerika.

Het is net alsof je na jaren jouw eerste liefde weer terugziet: het bloed gaat sneller stromen en het hart maakt overuren. Een geweldige zoetgevooisde stem, die dwingt tot luisteren brengt als eerste de klassieker “Going Back to Harlem” tot het publiek. Een prachtig nummer dat werkelijk ontroerend wordt gebracht. De sfeer zit er meteen goed in. In het overvolle muziekcafé worden de duimen opgestoken en is men verrast om zo’n artieste, die werkelijk de status van Beth Hart benadert, gratis en voor niets te zien optreden.

Courtney heeft een diepe, verlangende stem, die geweldig wordt ondersteund door haar drummer en producer Rob Genadek. Je voelt in haar stem de zanderige prairievlaktes van de state Minnesota. Ik voel me bij haar op mijn gemak, bij het zingen daalt een heerlijke en ontspannen rust op mij neer. Het nummer ,,Tangled Web”, raakt genadeloos mijn gemoed, dit is de Courtney op haar best. Voor mij mag dit nummer wel 10 keer gespeeld worden, het wordt liefelijk en met mededogen gebracht.

Jammer genoeg houdt de rust op bij het nummer: ,, Stupid with your Love”. Hier wordt alle energie en stemverheffing gebruikt om de zinnen van dit lied kracht bij te zetten.

Het komt uit de tenen van de zangeres, je voelt als het ware hoe stom de liefde kan zijn. Om de liefde voor de States te onderstrepen eindigt het optreden met Glory, this Land is Your Land! Nou deze zondagmiddag heeft ons weer hoop gegeven dat het uiteindelijk ook met Amerika weer goed komt. Ik hoor iemand zeggen dat het een onvergetelijke middag is geweest. Enne…..het weerzien met de eerste liefde is een toch een geweldige ervaring.

Haar nog willen zien en horen? 18 maart om 15.30 uur in Wim’s Muziekkelder in Doetinchem en om 20.00 uur in Café Merleyn ook in Doetinchem

Muziekcafé Gigant, zondag 5 maart

Courtney Yasmineh

 

——————————————————————————————————————————————————

BAND OVERDRIVE

Deze nummers gaan o.a. er gespeeld worden door Overdrive,

Cover Phil Collins In The Air Tonight

 

Foto’s en Demo’s volgende week ..

 

 

Top