VOORSPELLING: RUTTE V NEE; SOPHIE I JA; HERMANS MAAKT EEN GOEDE KANS OM DE EERSTE OM, IN 2025, DE EERSTE VROUWELIJKE PRESIDENT VAN NEDERLAND TE WORDEN (WAAROM: ZIJ IS ZICHZELF, NATUURLIJK EN MEEGAAND MET ALLE MENSEN OOK ZIJ DIE HET MINDER HEBBEN; EN WERKT KEIHARD!, DIT WORDT EEN GROOTTE!!!)

Hermans voelt zich ongemakkelijk bij rol ex-lid Hofstadgroep bij VVD

VVD-fractievoorzitter in de Tweede Kamer Sophie Hermans voelt zich ‘ongemakkelijk’ bij de rol die Soumaya Sahla, veroordeeld voor verboden wapenbezit en lidmaatschap van een terroristische organisatie, speelt binnen haar partij. Dat zegt zij in het televisieprogramma WNL op Zondag.

Sahla behoorde tot de Hofstadgroep, het terroristische netwerk waar ook de moordenaar van filmmaker en columnist Theo van Gogh bij betrokken was. Zij werd in 2014 veroordeeld tot drie jaar gevangenisstraf. Inmiddels zet zij zich in om radicalisering tegen te gaan en is zij als tafelvoorzitter actief binnen de VVD.


Facebook 14 janari 20:02

De afgelopen weken zijn ongelooflijk zwaar geweest voor heel veel mensen. En dat de rek er uit is, blijkt uit alle brieven en oproepen uit het hele land. Voor al die winkeliers, studenten, kappers, schoonheidsspecialisten en iedereen die z’n winkel weer kan openen zijn de versoepelingen goed nieuws. Net als voor iedereen die staat te trappelen om weer te gaan sporten. Maar vooral voor de horeca, de cultuursector en de evenementensector moet deze persconferentie opnieuw als een flinke dreun voelen. Zij hoopten natuurlijk ook op een stapje naar een voorzichtige opening. Dat voor hen de deuren gesloten blijven is ronduit ruk. Ik snap dat het gek makend is in de krant te lezen dat iets in een ander land wel kan of mag. En hoewel de cijfers in de ziekenhuizen nu de goede kant op lijken te gaan, is er nog behoorlijk wat onzekerheid over hoe de komende periode in de ziekenhuizen gaat uitpakken. Dus echt op al onze schouders rust de verantwoordelijkheid de regels goed te blijven naleven, zodat er straks hopelijk ruimte is om een volgende stap te kunnen zetten. En als die ruimte voor een volgende stap er over tien dagen is dan zijn de horeca, de cultuursector en de evenementensector wat ons betreft als eerste aan de beurt.


Biografie, onderwijs en loopbaan van Sophie Hermans

Biografie

“Ruimte voor iedereen om eigen keuzes te maken”


Politiek Den Haag is al langer bekend terrein voor mij. Eerder was ik politiek assistent van minister Blok voor Wonen en Rijksdienst en van minister-president Rutte. Langzamerhand groeide mijn wens om Tweede Kamerlid te worden.

Ik weet nog wanneer ik er serieus over ging nadenken. Dat gebeurde na een werkbezoek met minister Blok aan Zoetermeer. We gingen langs bij drie gezinnen. Ik zag met eigen ogen het effect van het woonbeleid op het dagelijks leven van mensen.

Het beste uit jezelf halen

Ik realiseerde me dat wie wat aan Nederland wil veranderen, in de Tweede Kamer moet zijn. Ik wil leven in een land waarin we kunnen en mogen zijn wie we willen. Waar we ons hoofd niet laten hangen maar onze rug juist rechten als het even tegen zit. Waar iedereen het beste uit zichzelf kan halen. Waar we oog hebben voor elkaar. Waar we gelijkwaardig zijn maar niet gelijk.

Talenten ontwikkelen

Dit klinkt heel logisch, maar is dat allerminst. Het vraagt dag in, dag uit aandacht, onderhoud en bescherming. Alleen zo krijgt iedereen de ruimte om eigen keuzes te maken en zijn talenten te ontwikkelen. Ik voel me bevoorrecht dat ik die ruimte altijd gehad heb. Dat gun ik iedereen en daar wil ik me als Tweede Kamerlid voor inzetten.

Sophie Hermans is geboren in Nijmegen op 1 mei 1981 en woont in Amsterdam. Zij is in totaal bijna 5 jaar actief in de Tweede Kamer, 1771 dagen om precies te zijn.


Wikipedia

Sophia Theodora Marianne (Sophie) Hermans (Nijmegen, 1 mei 1981) is een Nederlands politica. Sinds 23 maart 2017 is zij lid van de Tweede Kamer namens de Volkspartij voor Vrijheid en Democratie (VVD). Hiervoor was zij de persoonlijk assistent van minister-president Mark Rutte en minister Stef Blok.

Levensloop

Vanaf november 2012 was Hermans politiek adviseur van minister van Wonen en Rijksdienst, Stef Blok. In januari 2015 werd ze politiek adviseur van minister-president Mark Rutte. Voor de Tweede Kamerverkiezingen 2017 stond ze zestiende op de VVD-kandidatenlijst. Op 1 juli 2020 werd zij benoemd tot vicefractievoorzitter van de VVD-fractie. Voor de Tweede Kamerverkiezingen 2021 steeg ze tot de derde plek op de VVD-kandidatenlijst. Na die verkiezingen was zij tijdens de kabinetsformatie waarnemend fractievoorzitter, omdat lijsttrekker Mark Rutte tevens premier was. In die kabinetsformatie was zij ook onderhandelaar. Na de beëdiging van Rutte-IV is Sophie Hermans op 11 januari 2022 officieel verkozen tot fractievoorzitter van de VVD.

Privé

Zij is een dochter van VVD-politicus Loek Hermans. Een van haar jongere zusters is Caroliene Hermans, die Sophie in maart 2017 opvolgde als politiek adviseur van Mark Rutte.[1]


Tekst: Nothing compares 2 U – van Sinead O’Connor (You Tube)

< VEVO MUSIC GROUP >