Picture This! 2022

ILLUSTRATIE WEDSTRIJD

Doe mee aan Picture This! 2022

Uitgeverij Lemniscaat is op zoek naar de prentenboekenmakers van de toekomst! Illustratoren van wie nog niet eerder een prentenboek is verschenen bij een professionele uitgeverij nodigen we van harte uit om mee te doen aan de internationale Picture This!-illustratiewedstrijd 2022. De deadline is 15 mei 2022 – meer informatie over deelnemen aan de wedstrijd vind je hieronder.

De wedstrijd wordt sinds 2014 georganiseerd, in samenwerking met uitgeverijen en instanties uit Engeland, Duitsland en Zuid-Afrika, met het doel om nieuw talent te ontdekken, aan te moedigen en een podium te bieden.

Zo doe je mee

Upload je drie beste illustraties met begeleidende tekst uiterlijk 15 mei 2022 via het uploadformulier op deze website. Maak daarvoor eerst een account aan. Na het uploaden van je bestanden krijg je een bevestiging te zien op je beeldscherm; geen bevestigingsmail.

De richtlijnen en reglementen zijn als volgt:

  • Stuur je drie beste illustraties in. De illustraties moeten samen een verhaal vertellen. Dat verhaal mag zowel bestaand als zelfbedacht zijn.
  • De maximale omvang van de afbeeldingen is A3, de resolutie moet minstens 150 dpi zijn en de maximale grootte per bestand is 600 KB.
  • Stuur (in een Wordbestand) ook de teksten mee die bij de illustraties horen, en een korte samenvatting van het verhaal (niet meer dan 250 woorden).
  • Je bent vrij om je technieken en materialen te kiezen.
  • Je mag alleen meedoen aan de wedstrijd als je nog geen prentenboek hebt uitgegeven bij een professionele uitgeverij. Als je al wel educatieve boeken op je naam hebt staan, of andere genres (zoals illustraties in een bloemlezing, volwassenenfictie, of boekomslagen), is dat geen probleem.
  • Illustratoren uit andere landen dan Groot-Brittannië, Zuid-Afrika, Duitsland en Nederland en België mogen ook meedoen aan de wedstrijd en kunnen hun inzending uploaden via de pagina van het land van hun keuze op deze website. Om communicatie richting de juryleden zo goed mogelijk te laten verlopen, vragen we je dan wel om je teksten in het Engels aan te leveren.

Dit gebeurt er daarna

Een professionele jury selecteert per land drie winnaars. De twaalf winnaars worden op deze website bekendgemaakt.

De winnaars worden per e-mail op de hoogte gesteld. Hun werk wordt onderdeel van een reizende expositie, die zal worden tentoongesteld op verschillende locaties in de deelnemende landen. De definitieve selectie wordt gepubliceerd in een internationale catalogus en aangeboden aan alle bekende kinderboekenuitgeverijen op de Bologna Children’s Book Fair. Hiermee krijgen de kunstenaars een unieke kans om hun werk onder de aandacht te brengen van potentiële uitgevers.

Zij gingen je voor

Eerdere Nederlandse winnaars van de Picture this!-illustratiewedstrijd zijn onder anderen Freya HartasDaphne Louter, Marieke Nelissen en Evelien Jagtman, van wie werk bij Lemniscaat verscheen.

Bekijk het werk van de winnaars van de vorige jaren hier.