Apple foto formaat .heic omzetten naar standaard jpeg voor bewerking en gebruik op uw blog,site,dropbox,google drive, google fotos, windows 10, foto programma’s enz,enz.

een .png bestand

Uw Iphone gebruikt standaard een nieuw door Apple geïntroduceerd bestandsformaat om de fotodata te comprimeren en het heet .heic. HEIC is een afbeeldingsformaat gebruikt door Apple Company voor HEIF, ook gekend als High Efficiency Image Format.

Dit bestand kan problemen geven zowel bij bewerking als bij het gebruiken in andere programma’s zoals blogs en websites. Simpel de extensie .heic verwijderen en vervangen door .jpg werkt dan ook niet, de compressie is totaal anders en zal door een ( online) programma moeten worden geconverteerd.

HEIF creëert foto’s van hoge kwaliteit ( Apple live foto’s benut dit bestand),die minder ruimte per foto in beslag nemen dan JPEG. Hierdoor kan je meer foto’s opslaan op je iPhone of iPad. De meeste afbeeldingsbewerkers ondersteunen het HEIF-format of bestanden opgeslagen als .heic echter niet. Daarnaast ondersteunt Windows 10 het format ook niet. Als je je foto’s dus wilt bekijken of overzetten op PC, of ze bewerken in editors, moet je eerst HEIC naar JPG veranderen. Hieronder staan de tools die je hiervoor kunt gebruiken.