Hot Topics

Nieuw Zeeland – Eigenwijs en zodoende

Twee vrouwen die naar Nieuw Zeeland kwamen, moesten in quarantaine, maar lapten de regels aan hun laars. En reden per auto heel het land door en besmette zodoende mogelijk 320 nieuwe contacten.

Duitsland heeft een corona App.

De officiƫle corona-waarschuwingsapp van de Duitse regering is sinds vanochtend te downloaden voor iPhones en Android-telefoons. Het doel van de APP is om mogelijke contacten van patiƫnten in kaart te brengen.

De regering verwacht dat de ‘Corona-Warn-App’ door de bevolking breed zal worden gebruikt. “Het downloaden en gebruiken is een kleine stap voor ieder van ons, maar een grote stap in de strijd tegen de pandemie”, zei de chef van de kanselarij, Helge Braun.

De APP waarschuwt deelnemers als ze langere tijd binnen twee meter in de buurt zijn geweest van iemand die besmet is met het coronavirus. Zij kunnen zich dan laten testen. Het systeem werkt alleen als mensen zich vrijwillig aanmelden. Er worden geen gegevens in een centrale databank opgeslagen.

Deze App werkt niet op de Nederlandse Telefoons!