DE OVERHEID ZORGT SLECHT VOOR DE VEILIGHEID VAN DE BURGERS; DE WET BESCHERMING BURGERBEVOLKING IS IN 1986 AFGESCHAFT EN ER IS NIETS VOOR IN DE PLAATS TV1 HEDENAVOND 24 MRT. 18:30

OP RADIOKOOTWIJK WAS ER BIJ DE TOENMALIGE PTT/KPN, DIE 140 VASTE WERKNEMERS OP RADIO KOOTWIJK OMVATTE; EEN GOEDWERKENDE: ( OP RKWK, BEVINDT ZICH ACHTER GEBOUW NOG EEN ATOOMKELDER,DAAR MOESTEN DAN B&W VAN APELDOORN IN,HELAAS BEETJE VERWAARLOOST, IK WENS U VEEL PLEZIER ZONDER ETEN EN DEKENS DAAR BENEDEN…….. THEY MADE ME THINK OF YOU…ALL DOWN THERE!)

THEY MADE ME THINK OF YOU……

1) brandweer 12 vrijwilligers, twee aanvalsgroepen, en 2 jeeps met motor blusser, een poeder-bluswagen,voldoende materiaal,schoppen, breekijzers, zagen,e.d. en op het gehele terrein brandweerkranen, en brandgangen -goed onderhouden- en 4 koelvijvers waaruit men water op kon pompen- en achter de huidige woningen ondergrondse waterputten…

2) een volledige ehbo bestaand uit 2 personen per afdeling; een goed getrainde groep die ook jaarlijks een ehbo examen test moest doen.

3) de groep reddingswerkers minimaal 2 man per afdeling ,die bij nood de slachtoffers uit de ingestorte gebouwen moest kunnen bevrijden in 20 minuten

4) OM DEZE MENSEN RONOM DE KLOK GOED GETRAIND,WAS ER 1 * PER WEEK GYMASTIEK (VERPLICHT), WAARVAN 30 MINUTEN IN EIGEN TIJD EN 30 MINUTEN IN TIJD VAN DE WERKGEVER, JAARLIJKSE SCREENING EN EEN UITGBREIDE MEDISCHE TEST, O.A. DE Z.G. TRAPPEN TEST.