today’s NEWS: Bij deze luxueuze bruiloft zijn ons koningspaar en Amalia te gast…

Vandaag huwt kroonprins Hoessein van Jordanië: maak kennis met Rajwa, de ‘Kate Middleton van het Midden-Oosten’ ( bronnen:HLN Vlaams nieuws )

RoyaltyVandaag is een feestelijke dag in Jordanië. Het hele koninkrijk viert de bruiloft van kroonprins Hoessein (28) en zijn Saoedische geliefde Rajwa (28). Alle ogen zijn gericht op Rajwa, die nu al tot het nieuwe stijlicoon in koninklijke kringen wordt gebombardeerd. Hoe leerden ze elkaar kennen? Zal Rajwa haar topjob in Dubai opgeven om haar leven aan het hof te wijden? Maak kennis met de toekomstige vorsten van Jordanië.

Vandaag is een bijzondere dag voor Jordanië, aangezien kroonprins Hussein, de erfgenaam van de Jordaanse troon, in het huwelijk treedt met Rajwa Khaled Al-Saif. Het koninklijk huwelijk heeft de aandacht van het hele land getrokken, waarbij de bevolking vol verwachting uitkijkt naar deze historische gebeurtenis. “Ik had niet gedacht dat het mogelijk was om zoveel vreugde in mijn hart te bewaren! Felicitaties aan mijn oudste zoon Hoessein en zijn mooie aanstaande bruid Rajwa”, zegt koningin Rania enthousiast. “Ik ben verheugd om mijn derde dochter te verwelkomen in de familie! We zijn zo blij voor jullie allebei!”

Lees ook

Op de lange gastenlijst staan heel wat herkenbare namen. Zo wonen ook koning Filip en zijn dochter kroonprinses Elisabeth de feestelijkheden bij. Het is de eerste keer dat de 21-jarige Elisabeth namens het land naar een koninklijk huwelijk in het buitenland gaat. Namens Nederland gaan dan weer koning Willem-Alexander, koningin Máxima en kroonprinses Amalia. Heel wat gekroonde hoofden zullen bruid Rajwa tijdens de vieringen maar voor de allereerste keer ontmoeten.

Koningin Rania en haar toekomstige schoondochter Rajwa.

Koningin Rania en haar toekomstige schoondochter Rajwa. © Instagram @queenrania

Maar wie is Rajwa nu eigenlijk? Ze is geboren en getogen in Saoedi-Arabië, een buurland van Jordanië. Ze kwam op 28 april 1994 ter wereld in Riyad en is precies drie maanden ouder dan Hoessein, die op 28 juli werd geboren. Rajwa’s moeder is Azza Al Sudairi en haar vader is Khalid Al Saif, een gerespecteerd zakenman en oprichter van één van de toonaangevende bouwbedrijven van Saoedi-Arabië. Ze is de jongste van vier kinderen en heeft nog drie broers en zussen: Faisal, Nayef en Dana.

Het Jordaanse hof heeft de verloving van kroonprins Hoessein en Rajwa aangekondigd.

Het Jordaanse hof heeft de verloving van kroonprins Hoessein en Rajwa aangekondigd. © Royal Hashemite Court

Studie in Amerika

Rajwa groeide op in Saoedi-Arabië, waar ze haar lagere en middelbare school heeft afgerond. Daarna trok ze naar de andere kant van de wereld, waar ze een hogere opleiding volgde aan de School of Architecture van de Syracuse University in de Amerikaanse staat New York. Daarna behaalde ze een diploma in de ‘visuele communicatie’ aan het Fashion Institute of Design and Merchandising in Los Angeles. Tijdens haar studie maakte Al Saif in 2016 een negendaagse excursie naar Dubai, als onderdeel van de opleiding. “Wat deze reis voor mij zo gedenkwaardig maakt, is om de studenten voor het eerst de Arabische cultuur en architectuur te zien ervaren”, zei Rajwa toen. “Dubai is erg intrigerend, met hedendaagse architectuur, terwijl het ook probeert de traditionele schoonheid van de Arabische cultuur en geschiedenis te behouden.”

Royal Hashemite Court

© Royal Hashemite Court

Het is goed mogelijk dat Rajwa in Dubai voor het eerst kennis maakte met haar toekomstige werkgever. Hoewel ze een tijdje heeft gewerkt voor een architectenbureau in Los Angeles, is ze vandaag aan de slag bij de Saoedische vestiging van Designlab Experience, een creatieve studio die werd opgericht in Dubai. “Designlab Experience is gespecialiseerd in architecturale transformaties van evenementenlocaties voor individuele en publieke opdrachtgevers”, staat er op hun website. De toekomst moet nog uitwijzen of Rajwa haar job na het huwelijk zal opgeven en zal inruilen voor een leven aan het Jordaanse hof. Maar hoe dan ook zal ze de tweede ‘architectenkoningin’ van Jordanië worden, na koningin Noor, de grootmoeder van haar toekomstige echtgenoot.

Royal Hashemite Court

© Royal Hashemite Court

‘Kate Middleton van het Midden-Oosten’

In de Arabische media wordt Rajwa volop geprezen voor haar stralende verschijning en stijlgevoel. Ze wordt zelfs de ‘Kate Middleton van het Midden-Oosten’ genoemd, omdat ze net zoals de vrouw van prins William een blauwe jurk droeg op het officiële verlovingsportret dat werd verspreid. De jurk is van modemerk Costarellos en kost zo’n 1.715 euro. Bovendien combineerde Rajwa haar jurk met een sobere zilveren ketting en droeg ze haar lange haren in veerkrachtige krullen, net zoals hertogin Kate bij de aankondiging van haar verloving in 2010.

Rajwa wordt nu al volop vergeleken met Kate Middleton.

Rajwa wordt nu al volop vergeleken met Kate Middleton. © Royal Hashemite Court/Getty Images – Fotomontage HLN

Maar ook haar accessoires zijn nu al onderwerp van gesprek: zo viel op dat haar verlovingsring bij de Amerikaanse luxejuwelier Harry Winston werd gekocht, terwijl haar 18 karaat witgouden oorbellen met diamanten eerder toebehoorden aan Hoessein moeder Rania. Die kreeg ze van haar schoonmoeder als verlovingsgeschenk en kosten tussen de 31.000 en 67.000 euro. Het staat dus vast dat de internationale media de kledingkeuzes van Rajwa nauwlettend in de gaten zullen houden, zoals dat ook voor koningin Rania het geval is.

Buitenlanders aan het hof

Met de toetreding van de Saoedische Rajwa verwelkomt het Jordaanse hof alweer een buitenlander. Koningin Rania, de moeder van kroonprins Hoessein, werd destijds in Koeweit geboren uit Palestijnse ouders. In 1991, na de Golfoorlog, vluchtten zij en haar familie naar Jordanië, waar ze prins Abdullah leerde kennen, de huidige koning van het land. Voor koning Abdullah was ook zijn oom prins Hassan al met een Pakistaanse vrouw getrouwd, terwijl de toekomstige man van prinses Iman, zus van kroonprins Hoessein, geboren werd in Venezuela.

Naast kroonprins Hoessein en prinses Iman hebben Rania en Abdullah nog twee kinderen, dochter Salma en zoon Hasjem.

LEES OOK:

IN BEELD. Jordaanse royals maken zich op voor sprookjesbruiloft van kroonprins Hussein en Rajwa

Elisabeth naar eerste koninklijk huwelijk in buitenland: “Kroonprinses is nu definitief onderdeel van royaltynetwerk”

Jordaanse prinses Iman, dochter van koningin Rania, kondigt verloving aan

Koning Willem-Alexander, koningin Máxima en prinses Amalia zijn donderdag 1 juni 2023 bij de bruiloft van de Jordaanse kroonprins Hussein te gast.

Kosten noch moeite lijken gespaard voor deze trouwerij, als we afgaan op de filmpjes die al zijn vrijgegeven in voorbereiding op de grote dag.

https://www.nu.nl/300702/video/bij-deze-luxueuze-bruiloft-zijn-ons-koningspaar-en-amalia-te-gast.html