SPORT: Wijze raad voor Leeuwinnen: ‘Slaappilletje in je mik en een stevige bak koffie’ ( bron voetbalprimeur.nl)

Exact 45 jaar nadat John Rep de eerste WK-finale namens het Nederlands elftal speelde, maken de Oranje Leeuwinnen hun debuut in de mondiale eindstrijd. De voormalig rechtsbuiten gaat de wedstrijd tussen en de Oranje Leeuwinnen met aandacht volgen.

Rep zat tijdens alle wedstrijden van Nederland voor de tv. “Je hoort veel oud-voetballers zeggen dat ze het niks vinden, maar ik vind het vrouwen-WK leuk om te volgen”, laat hij weten aan De Telegraaf. “Natuurlijk gaat er nog veel mis en kan het allemaal nog veel beter, maar als je ziet waar ze vandaan komen, dan hebben de Oranje Leeuwinnen een enorme vooruitgang geboekt.”

De Nederlandse WK-topscorer aller tijden raadt de speelsters van Oranje aan om goed te slapen in aanloop naar de finale. “Ik zou wel adviseren om de avond voor de finale een slaappilletje in je mik te gooien. Anders ga je in je bed liggen malen. En als je ‘s ochtends een stevige bak koffie neemt, dan ben je meteen weer fris.” Rep ziet kansen voor Nederland, hoewel de VS torenhoog favoriet zijn. Mits ze de openingsfase ongeschonden doorkomen. “Ik vond de VS tegen Engeland verderop in de wedstrijd behoorlijk inkakken. Terwijl de Oranje Leeuwinnen hebben laten zien conditioneel heel goed te zijn.”

Oranje en de VS zullen zondag om 17.00 uur aftrappen in Lyon.

Lees meer

‘Martens op tijd fit voor finale, Van de Sanden na één wedstrijd alweer terug’

Gepubliceerd: Zaterdag 6 juli 2019 om 06:53

Laatste update: Zaterdag 6 juli 2019 om 16:54

Lieke Martens lijkt op tijd fit te zijn voor de allereerste WK-finale van de Oranje Leeuwinnen. Het Algemeen Dagblad heeft de beste speelster van 2017 opgenomen in de vermoedelijke opstelling voor de finale tegen de Verenigde Staten van zondag.

De Limburgse heeft al sinds de achtste finalewedstrijd tegen Japan last van haar teen en wordt zo veel mogelijk ontzien tijdens de trainingen. Tijdens de halve finale tegen Zweden moest ze halverwege worden vervangen door Jill Roord. Bondscoach Sarina Wiegman liet vrijdag weten dat Martens het enige twijfelgeval in haar selectie is, maar de linksbuiten lijkt dus op tijd klaar te worden gestoomd voor de finale.