web analytics
You are here
Home > Nee tegen alles?

Geen windmolens, geen gas, geen kernenergie, geen zonnepanelen, geen Noors gas, geen Russchisch gas, geen Oekraine, geen Europa, geen, geen,………………..gewoon geen een!

Geen windmolens op Beekbergsebroek in Apeldoorn

Er komen geen windmolens op Beekbergsebroek. Dat wil een meerderheid van de Apeldoornse gemeenteraad. Of er elders in de gemeente wel turbines komen, is ook nog maar de vraag.

Ook elders op Apeldoorns grondgebied zijn windmolens ofwel niet wenselijk, of niet logisch, vinden met name CDA, VVD, 50Plus en Lokaal Apeldoorn. ChristenUnie en D66 tonen zich nog het meest voor de komst. Ook zij zien nadelen, maar er wordt dan in elk geval nú een stap in de juiste richting gezet, zeggen die partijen. Ze hekelen de redenatie van de VVD, die liever inzet op het ontwikkelen van nieuwe technieken. ,,De oplossingen voor morgen voor de problemen van vandaag”, wierp Maarten van Vierssen (D66) zijn collega’s voor de voeten. ,,De urgentie is nu”’, vindt ook Ties Stam (PvdA). Zo was er ook kritiek op het idee windenergie in te kopen die elders is opgewekt. Toch zien meerdere partijen dat zitten.

Top