NIEUWE MAANMISSIE VAN NASA WIL VOOR HET EERST EEN VROUW OP DE BRENGEN ( BRON REUTERS)

Eén van deze negen dames zal in 2024 naar de maan gaan.

We komen steeds dichterbij het prachtige moment waarop de mensheid terugkeert naar de maan. Het plan is dat al in 2024 wederom Amerikaanse astronauten op onze natuurlijke satelliet zullen wandelen, waaronder de eerste vrouw. Wie dat gaat worden? NASA licht alvast een tipje van de sluier!

GENOMINEERD ZIJN IN VOLGORDE: O.A. CHRISTINA KOCH, JESSICA MEIR, KATE RUBINS, NICOLE MANN, VICTOR GLOVER,

Artemis-team
NASA heeft onlangs 18 astronauten geselecteerd die samen het prestigieuze Artemis-team vormen. Zij zullen helpen de weg vrij te banen voor de volgende missies op en rond de maan als onderdeel van het omvangrijke Artemis-programma.

“Hierbij stel ik jullie voor aan de helden die naar en voorbij de maan zullen reizen – de Artemis-generatie,” aldus vicepresident Mike Pence.

Alle astronauten hebben verschillende achtergronden, expertises en ervaringen.

En dat is precies wat het Artemis-programma nodig heeft!!!

Tussen deze 18 uitverkorenen bevindt zich bovendien de allereerste vrouw én de volgende man die in 2024 voet op de maan zullen zetten.

Het is verbazingwekkend dat de eerste vrouw en de volgende man hier tussen zitten,” zegt Pence. “De astronauten van het Artemis-team vertegenwoordigen de toekomst van de Amerikaanse verkenning van de ruimte – en die toekomst ziet er rooskleurig uit.”

Bekende namen
Onder de gelukkigen bevinden zich ook enkele bekende namen. Piloot Victor Glover bestuurde bijvoorbeeld onlangs de gecertificeerde Crew Dragon op weg naar het ISS. Op dit moment verblijft hij voor enkele maanden op het ruimtestation. Ook de naam Christina Koch komt je misschien bekend voor. Zij bracht in totaal 328 dagen door aan boord van het internationale ruimtestation: de langste ruimtemissie die ooit door een vrouw is ondernomen. Bovendien waagde ze zich samen met Artemis-teamlid Jessica Meir aan de eerste, volledige vrouwelijke ruimtewandeling; nooit eerder bestond een team van ruimtewandelaars uitsluitend uit vrouwen, er was altijd een man bij. Daarnaast gaat er bij de naam Nicole Mann misschien ook wel een belletje rinkelen. Zij is namelijk de uitverkorene om mee te mogen reizen op de eerste, bemande testvlucht van Boeing naar het ISS.

Ten slotte is astronaute Kate Rubins ook geen onbekende. Zij hield zich enkele jaren geleden aan boord van het internationale ruimtestation bezig met DNA sequencing.

En met succes, want ze slaagde er als eerste in om het DNA van levende organismen in de ruimte te ontrafelen.


De kans is groot dat het een van deze astronautes wordt.( UIT HET BLAD NOUVEAU en de hier onderstaande shortcut uit space.com)

https://www.space.com/nasa-artemis-moon-spacesuits-industry-help.html?jwsource=cl

https://www.space.com/nasa-artemis-moon-spacesuits-industry-help.html?jwsource=cl

Vrouwen in de ruimte is niet echt brekend nieuws meer (de eerste was Valentina Vladimirovna Teresjkova in 1963), maar er heeft nog nooit een vrouw op de maan gelopen. Daar moet in 2024 verandering in komen, als de eerste Artemislanding plaats heeft. Daar wordt nu al voor getraind bij NASA, in de groep elf zitten vijf vrouwen.

Onderzeebootofficier Kayla Barron, maritiem bioloog Zena Cardman, testpiloot Jasmin Moghbeli, ingenier Loral O’Hara en rugbyspeler en geoloog Jessica Watkins zijn allemaal door de selectie gekomen en maken dus kans op de primeur. Het project mag echter geen vertraging oplopen, want ook China is druk met de maan bezig, dus de eerste vrouw kan ook nog een Chinese worden.

Met het Artemis programma wil NASA een basis op de maan stichten voor wetenschappelijk onderzoek en de basis leggen voor toekomstige missies naar Mars.

Foto’s (c) NASA

Elke week het laatste nieuws ontvangen in je mailbox? Het beste van Nouveau.nl, Máxima en cultuur voor leuke vrouwen met stijl. Schrijf je in