SPARTAC RUN OF RACE WERDEN IN 2018 IN DIVERSE EUROPESCHE STEDEN GEHOUDEN HIER DIE IN TJECHIE-KUTNA HORA (eigen productie en foto’s)

Spartan is geboren in de ruige bergen van Vermont en is de snelstgroeiende sport ter wereld. Wat is Spartan Race?

26 juni 2018 Maastricht klaar voor Spartan Race

Er was een tijd dat de komst van Spartanen angst aanjoeg, maar Maastricht ontvangt de strijders met open armen. De Limburgse hoofdstad is klaar voor haar eerste Spartan Race die op 29 en 30 juni wordt gehouden. Ruim 2.000 deelnemers hebben zich ingeschreven.?De Spartan Race is de snelst groeiende sport ter wereld. Heuvels, muren, modder, prikkeldraad, touwen en vuur moeten getrotseerd worden op een parcours dat fysiek en mentaal het uiterste vergt.?

Spartan Race

Iedereen kan zich meten met een ander, van Finland tot Argentini?. Omdat persoonlijke tijden worden bijgehouden, ontstaat een wereldwijde ranglijst. In Maastricht is een route uitgezet tussen Stadspark en Sint-Pietersberg waarbij ook de steengroeve een rol speelt. ,,Historische locaties en Limburgse natuur komen in ??n race samen. Dat is in Europa voor het eerst mogelijk gemaakt. Een heel bijzonder moment?, aldus Racedirecteur Jeroen Reesen.

Start en finish zijn gelegd in het Maastrichtse Stadspark (Maasboulevard 80). Deelnemers en bezoekers kunnen daar ook terecht op een festivalterrein.

Spartan Sprint, Super en Hurricane Heat

Zaterdag 30 juni zal tijdens de Spartan Sprint, Super en Hurricane Heat bepaald worden

wie de beste obstacleracer is. Deelnemers worden in verschillende heats ingedeeld. Zo strijden ze tegen leeftijdsgenoten of mensen met een soortgelijke conditie. De echte beesten komen tijdens de elite heat in actie. ?Over de exacte route en de aard van de obstakels is weinig informatie te vinden. Dat heeft een reden. ,,De atleten willen verrast worden. Dat hoort bij het Spartaanse leven. Het mentale uithoudingsvermogen is bij de Spartan Race net zo belangrijk als het fysieke.?

Spartankids

Daags voor de races staat Spartan Kids op het programma. Kinderen in leeftijdscategorie?n tussen 4 en 15 jaar kunnen deelnemen aan een bijzondere race. ,,We sporen kinderen aan om te springen, te rennen, vies te worden, anderen te helpen en een vooral een leuke tijd te hebben. Ze moeten in ieder geval weer ontdekken wat het is om buiten te spelen en actief te zijn.?

20 juli 2019 is de Spartan Race gehouden in Amsterdam met als startpunt de Johan Cruijff Arena.

DE BESTE OBSTACLE RACE TER WERELD!

Spartan Race is de beste obstacle race ter wereld en is geschikt voor deelnemers van alle conditieniveaus. Als eerste obstacle race organisatie die beschikt over chip timing en wereldranglijsten, maakt Spartan Race het mogelijk voor obstacle racers om wereldwijd de strijd met elkaar aan te gaan. Met meer dan 200 races in meer dan 30 landen, heeft Spartan Race wereldwijd meer dan 1 miljoen deelnemers.

In drie categorieën van competitie, de zogenaamde heats, kunnen de deelnemers zich onderling meten. De open heat is voor alle conditieniveaus. De competitive heat is voor deelnemers die de strijd aan willen gaan in leeftijdscategorieën. En de elite heat is voor hen die zich willen meten met de beste obstacle racers ter wereld.

Spartan Race biedt drie race types aan die variëren in afstand, obstakels en uitdaging vanaf 5 -50 km.

Terug naar de SPARTAC RUN in Tjechie 30 april 2018 en 14 april 2019.

EIGEN FOTO ALBUM VOLGT MORGEN…TOT LATER…..