FILMS OP RkWk DEEL II

Op deze seriemoordenaars en FBI-agenten is de serie Mindhunter gebaseerd

Amerikaanse Speelfilm Mind-hunters.Mindhunters is een Amerikaanse thriller uit 2004, geregisseerd door Renny Harlin. Het vertelt het verhaal van zeven FBI-studenten die op een afgelegen eiland worden gedropt, alwaar ze onderzoek naar een seriemoordenaar moeten doen.De film werd bijna volledig opgenomen in Nederland. Enkele bekende locaties hiervan zijn Amsterdam, de Haagse Hogeschool, locatie Ossendrecht van de Politieacademie, Delft, Radio Kootwijk en Zandvoort. Om de kosten te drukken werd de productie in een later stadium verplaatst naar Engeland.

De spannendste serie van dit moment is op gruwelijke waargebeurde verhalen gebaseerd.

De movie Mindhunter is opgenomen op Radio Kootwijk opgenomen in 2015; waartoe gebouw A omgetoverd werd en aan zee geplaatst werd als gebouw in de duinen in Wijk aan Zee. Men ziet in de film dus hier gebouw A het hoofdgebouw liggen in de duinen aan de Noordzee.

Mindhunter is een Amerikaanse dramaserie die bedacht werd door Joe Penhall. De reeks werd geïnspireerd door het non-fictieboek Mind Hunter: Inside FBI’s Elite Serial Crime Unit. Het eerste seizoen ging op 13 oktober 2017 in première op de streamingdienst Netflix. David Fincher regisseerde onder meer de pilot en is tevens uitvoerend producent van de serie. De hoofdrollen worden vertolkt door Jonathan Groff, Holt McCallany en Anna Torv.

Casting en opnames

In maart 2016 werd Jonathan Groff gecast als het hoofdpersonage Holden Ford.[16] Groff was door Fincher gekend omdat hij in 2009 auditie had gedaan voor de rol van Sean Parker in The Social Network (2010).[17] In maart 2016 werden ook Holt McCallany en Anna Torv aan de cast toegevoegd.[18][19] McCallany had met Fincher al samengewerkt aan Alien³ (1992) en Fight Club (1999).

De opnames voor het eerste seizoen gingen in mei 2016 van start in en rond Pittsburgh (Pennsylvania) en eindigden in februari 2017.[20][21][22] Er werd onder meer gefilmd in Tarentum, Bridgewater, Kittanning, Oakmont, Ambridge en Moundsville (West Virginia).[23][24][25][26] Visueel baseerden de makers zich onder meer op het werk van de Amerikaanse fotograaf Stephen Shore.[27]

De opnames voor het tweede seizoen gingen eind april 2018 van start en eindigden begin december 2018.[28][29] De Australische acteur Damon Herriman werd voor het tweede seizoen gecast als Charles Manson. Enkele maanden later werd dezelfde acteur ook door Quentin Tarantino gecast als Manson, voor de film Once Upon a Time in Hollywood (2019).[30]