Super idee; politiek direct instappen: alle Regionale TV zenders ( waarop nu toch alleen maar herhalingen te zien zijn) bemannen met vrijwilligers: De Oud-docent Trijntje (72) uit Zwolle pleit voor dagelijks onderwijs op landelijke TV: ‘Gewoon de hele dag door’ Opm: In alle provicies heeft elke stad bijna zijn eigen digitenne TV mast van 80 m., zoals b.v. Apeldoorn de Slotlaan, deze masten kunnen apart met een eigen Apeldoorns schoolprogramma aangestuurd worden.( geschatte inregeltijd 1 mnd.)

Vroeger hadden we nog School-TV op de landelijke TV1 zender. Andere voorbeelden zijn de RAI Italie die op de satelliet zender 24 uur per dag de Universiteits zender uit Rome erop zet.

Trijntje de Wit-Gosker(72), oma, oud-docent en onderwijsontwikkelaar uit Zwolle pleit voor een nieuw soort schooltelevisie.

Ze zag haar kleinkinderen en kinderen worstelen met het thuisonderwijs, maar ook al die gezinnen zonder laptop, ouders die les moeten geven terwijl ze het niet kunnen en machteloos zijn. En vervolgens al dat gepraat erover in talkshows op televisie, terwijl de oplossing zo verrassend simpel is.

Namelijk?

,,Schooltelevisie! Maar dan gratis en zonder inloggen. Er zijn zoveel goede makers bij bijvoorbeeld het Klokhuis, bij het Sinterklaasjournaal, zij weten echt wel hoe je dat goed voor het voetlicht brengt. Gewoon de hele dag door een lesaanbod brengen. Van acht uur ‘s morgens tot vijf uur ‘s middags. Een dagelijks dicteetje, een topografiekwis, een natuurkundeles met proefjes die je thuis kunt doen. Sommen uitleg. Het lijkt me fantastisch!”