Uw aandacht op de Volkssterrenwacht te Bussloo ( Apeldoorn) en hun life-streams.

De VOLKSSTERRENWACHT BUSSLOO heeft iedere vrijdagavond vanaf 19.30 uur een KIJK-IN AVOND.
Om 20.00 uur begint in de zaal de presentatie over een actueel onderwerp uit de wereld van sterrenkunde, ruimtevaart of weerkunde. Inclusief een pauze duurt de presentatie tot circa 22.00 uur. Bij helder weer kan er voorafgaand aan deze presentatie, in de pauze en na afloop van de presentatie door de RABO bank gesponsorde 35 cm. telescoop naar de sterrenhemel worden gekeken.

I.v.m. Corona maatregelen is het volgende niet va toepassing: Aanmelding voor de kijk-in avond is niet nodig, maar onze zaal biedt plaats aan ca. 60 bezoekers, dus kom op tijd want vol is vol. De entreeprijs is €5 voor volwassenen en €2,50 voor kinderen t/m 14 jaar.
Bezoekers kunnen gratis parkeren op de parkeerplaats voor de sterrenwacht. (Voor de slagboom linksaf, langs de golfbaan, tot na de bocht.)  Let op: aan parkeren achter de slagboom zijn kosten verbonden!

Vanwege de nieuwe coronamaatregelen is de sterrenwacht met ingang vanaf 28 november 2021 helaas weer ten tweede male gesloten voor  publiek. Veel van de publiekslezingen op de vrijdagavond zijn echter nog steeds wel te volgen via de gratis linken www.youtube.com/Volkssterrenwacht. 

Zo is er b.v. vrijdag 10 december 2021 via de live stream te volgen het onderwerp: “Van Stofwolk tot Zwart gat.” gepresenteerd vanaf 20:00 uur door Alex Scholten.