Kerst-markten in Duitsland ( Weihnachtsmarkten Deutschland )2021 vanaf 19 t/m 22 december nog te bezoeken van 12:00-20:00 (eigen foto’s en beleving)

Die schönsten Weihnachtsmärkte 2021 in Deutschland entdecken

Als alternatief kunnen wij nog naar Duitsland een kerstmarkt bezoeken b.v. de Xanterner kerstmarkt.

XANTEN – Het is een van de charmantste kerstmarkten van de Duitse regio Nederrijn: die van het stadje Xanten, bij Nijmegen over de grens. Vrijdag ging de kerstmarkt van start, die nog duurt tot 22 december. Op de eerste zaterdag is het meteen lekker druk. De kerstmarkt met zijn circa veertig chaletkraampjes onder de eeuwenoude Dom van Xanten – de eerste steen werd gelegd in 1263 – wordt jaarlijks bezocht door 20.000 tot 30.000 mensen.

De kraampjes van de kleine, compacte en gezellige kerstmarkt van Xanten staan opgesteld op het marktplein in de schaduw van de bekende Dom van Xanten. Niet alleen op de markt zijn verrassende geschenken te koop, die soms verwijzen naar het historische Romeinse verleden van de stad. Ook in de soms exclusieve winkels en boetieks rondom de kerstmarkt zijn unieke cadeau’s te koop