Alle topmensen en managementlagen vertrekken naar het buitenland in tijd volgorde: UNILEVER, Shell, en nu de KLM. ( weggetreiterd door Urgenda en de Milieudefensie, zoals een kind op de basisschool ). Er wordt alleen vergeten dat nu ook veel werkgelegenheid vertrekt…

ELK JAAR VERTREKT ER SINDS 2020 een topbedrijf uit Nederland!

WAT ZIJN DE OORZAKEN:

  1. SHELL GAAT NAAR HET VK ONDER HET MOM VERDUURZAMEN.
  2. MAAR SHELL GAAT ZICH NU JUIST ONTTREKKEN AAN DE EUROPESE REGELS “?
  3. Shell wil op papier volledig Brits worden. Het olie- en gasconcern gaat deze wijziging voorleggen aan zijn aandeelhouders. Ook het hoofdkantoor wordt naar het Verenigd Koninkrijk verplaatst. Daar worden dan onder meer de vergaderingen van het bestuur en de directie gehouden.
  • De Dividendbelasting die nog steeds niet is afgeschaft.
  • Het huidige politieke klimaat in Nederland. ( niet genoeg of geen steun van de regering)
  • De diverse aanklachten en processen; denk aan < URGENDA >
  • Kamerlid Groen Links denkt aan en doet een voorstel over een verhuisboete.( staat dit ons ook te wachten een verhuisboete, dan blijven wij toch lekker zitten, waar we zitten !…..)
  • Ik denk dat Urgenda; met name Marjan Minnesma, directeur van Urgenda én jurist, noemt het vonnis een enorme klap voor de fossiele sector. “Dit zal een hausse aan andere …
  • Dit was natuurlijk ook de bedoeling van Urgenda aal bedrijven het land uit, zij zelf zit er toch ‘warmpjes’ bij met haar aardgas kachel!
  • Vandaag zijn de eerste hoorzittingen in een voor Nederland unieke zaak: Milieudefensie en anderen proberen via de rechter af te dwingen dat Shell een groener beleid gaat voeren. Een paar jaar geleden hield niemand het voor mogelijk dat zo’n zaak te winnen was, maar sinds Urgenda de Staat succesvol aanklaagde lijkt dit ineens mogelijk.( gedateerd 1 december 2020) weet u het nog Milieu Defensie is de vereniging van de moord op PIM FORTUIJN!

Ook Britse aandeelhouders Unilever geven goedkeuring aan verhuizing uit Nederland (okt/ nov 2020)( bron AD ).

De Britse aandeelhouders van was- en levensmiddelenconcern Unilever zijn vandaag akkoord gegaan met de voorgenomen verhuizing van het bedrijf naar het Verenigd Koninkrijk. Unilever kent nu nog zowel een Brits als een Nederlands onderdeel en hoofdkantoren in Londen en Rotterdam. De Nederlandse aandeelhouders stemden in september al in met het plan om de bestaande hoofdkantoren samen te voegen in Londen. 

Volgens Shell moet deze stap ervoor zorgen dat het bedrijf sneller en flexibeler kan opereren, vooral bij overnames. Shell blijft ook gewoon in Nederland aanwezig. Wel zal een aantal banen overgaan naar het VK. Het gaat dan om de CEO, de CFO en enkele andere topmanagers. Het bedrijf blijft genoteerd aan de aandelenbeurzen van Amsterdam, Londen en New York.

CEO Ben van Beurden geeft aan dat Shell “sterk verbonden” blijft met Nederland. “Ik besef heel goed dat de aankondiging vandaag voor veel mensen een moeilijke boodschap is.” Toch vindt Van Beurden dat de wijziging nodig is om de strategie van het bedrijf te versnellen. Zo helpt het volgens Shell onder meer bij het sneller verduurzamen.

De stap brengt een naamsverandering met zich mee. Shell heeft nu nog het predicaat Koninklijk, maar het verwacht dit predicaat kwijt te raken als het volledig Brits is geworden. Royal Dutch Shell, zoals het nu nog heet, gaat daarom na de wijziging verder als Shell.

Kabinet is niet blij met de plannen van Shell ( bron

Het demissionaire kabinet is “onaangenaam verrast” door het besluit van Shell om het hoofdkantoor naar het VK te verplaatsten. Dat meldt demissionair minister Stef Blok van Economische Zaken.

Het kabinet is zondag op de hoogte gesteld en “betreurt het ten zeerste” dat Shell gaat verhuizen. “We zijn in gesprek met de top van Shell over de gevolgen van dit voornemen voor banen, cruciale investeringsbeslissingen en duurzaamheid. Die zijn enorm belangrijk”, aldus Blok.

Het is in korte tijd het tweede Brits-Nederlandse bedrijf dat verder wil als uitsluitend Brits. Unilever zette deze stap eerder al. Dat leidde toen tot veel ophef. Desondanks zette het levensmiddelenconcern de plannen door.

De olie- en gasgigant Koninklijke Olie/Shell wordt een volledig Brits bedrijf en gaat voortaan gewoon als Shell door het leven. Zo komt er op een maandagochtend in november een ruw einde aan 114 jaar historie van Koninklijke Olie/Shell als Nederlands/Britse multinational. 15 nov. 2021

Terwijl Shell in het door Brexit geplaagde Verenigd Koninkrijk juichend binnengehaald zal worden, likt Den Haag de wonden. ‘Bijzonder pijnlijk en betreurenswaardig’, noemde ceo Ben van Beurden het opgeven van de titel Royal Dutch maandagochtend. De komende tijd moet blijken of het verlies van de titel ‘Koninklijke’ na meer dan een eeuw de grootste pijn zal zijn van de verhuizing van Shell uit Nederland.


Topman Pieter Elbers van KLM vertrekt ( januari 2022)( bron FD ).

Pieter Elbers vertrekt volgend jaar als baas van luchtvaartmaatschappij KLM. De raad van commissarissen van KLM zegt dat „in goed overleg” is besloten Elbers niet voor een derde termijn op te laten gaan. Zijn huidige termijn loopt in mei 2023 af.

ekijk ook:KLM krijgt nieuwe klap aan het eind van gitzwart jaar: ’Heel frustrerend’

Elbers zegt in een summiere reactie zich tot het einde van zijn termijn volop te zullen blijven inzetten voor KLM. „Ik ben bijzonder trots op dit bedrijf en zijn geweldige medewerkers. Zeker in deze hectische en moeilijke tijden blijven zij de kracht van KLM”, zo valt te lezen.

Bekijk ook:Recordverlies bij KLM: ‘Dit is echt duizelingwekkend’

Elbers kwam eind 2014 aan het roer te staan van KLM. Hij was de opvolger van Camiel Eurlings, die destijds na een dienstverband van 1,5 jaar aan de kant werd geschoven. Tot aan de coronacrisis werden onder leiding van Elbers grote stappen gezet. Zo werd de winstgevendheid van KLM duidelijk verbeterd en werd er tevens meer geïnvesteerd. Elbers vroeg daarbij wel offers van het personeel.

Bekijk ook:‘KLM-baas vecht voor zijn werknemers’

In 2019 was er veel te doen over de herbenoeming van Elbers na zijn eerste termijn. Elbers zou door de directie van Air France-KLM worden gezien als een sta-in-de-weg bij de plannen van het moederbedrijf om de structuur te wijzigen. Hij lag meermaals dwars bij plannen die de autonomie van KLM zouden inperken. Zeker 25.000 KLM-ers ondertekenden destijds een petitie voor de herbenoeming van Elbers.

Elbers is ook lid van het Executive Comitee van Air France-KLM. Ook daar stapt hij uit.