Naar het buitenland en COVID-19 (Europa)

Let op de risico’s

Eigen ervaring:

Als u denkt ik ga op een terras zitten b.v. in Duitsland of Oostenrijk om wat te eten of drinken, u komt zonder een booster inenting niet ver.

Overal controleert men bij toegang de internationale Covid app, of u 3* ingeënt bent!

B.v. in Baden kon ik niet op een terras wat drinken of water krijgen zonder de app, op papier is ook goed of een vermelding in het gele inenting boekje.

Ook op markten wordt u gecontroleerd, helemaal als buitenlander.

De eigenaresse beargumenteerde, als er controle komt krijg ik niet alleen €1500,- boeten, maar u ook nog eens €300,- en bij herhaling wordt mijn zaak gesloten,ook voor een glas water!

tot zover in het kort de eigen ervaringen in hety buitenland.


Hoe fijn het ook is dat vakantiereizen weer mogelijk zijn, het is belangrijk om goed op de hoogte te blijven van de actuele situatie. Bij een opleving van het coronavirus kunnen landen strenge maatregelen nemen of opnieuw invoeren. De situatie kan snel veranderen. Houd hier rekening mee bij het plannen van, en tijdens uw reis.

Bereid uw reis goed voor

Bent u van plan om op reis te gaan naar het buitenland, lees dan voor uw vertrek het reisadvies van het ministerie van Buitenlandse Zaken. U weet dan of u naar het land kunt reizen en wat ter plaatse de actuele situatie is. Informeer uzelf goed over de in het land geldende regels, zoals het gebruik van mondkapjes, afstand houden – in sommige landen geldt een minimum van 2 meter – of de openstelling van restaurants, musea en toeristische attracties.

Handige sites

  • Op de website van Nederland Wereldwijd vindt u meer informatie naar welke landen weer gereisd kan worden.
  • Voor meer informatie over het vliegverkeer in de wereld en wat voor extra maatregelen er genomen worden kunt u de website van IATA raadplegen.
  • Via de reisapplicatie; BZ Reisapp  kunt u uw reisbestemming aanvinken. Daar krijgt u dan een alert voor als het reisadvies verandert wordt.
  • Voor de meeste actuele informatie over het coronavirus m.b.t. reizen verwijzen wij u naar de website van het RIVM of de website van het Ministerie van Buitenlandse Zaken.