Het leven is maar van alle dag (bron FD van 24 jan.2022)

Altijd maar doorgaan, het het kostte mijn leven (bijna)

Ik ben na twee jaar en twee operaties en revalidaties en een depressie geestelijk en lichamelijk nooit meer dezelfde geworden.

CV BRUGGEKAMP DIRECTEUR VAN ICARA

 • 1965 GEBOREN OP 15 SEPTEMBER
 • 1977-1982 HAARLEM STEDELIJK GYM.
 • 1982-1985 VU FRANSE LETTERKUNDE
 • 1992-1996 HOOGESCHOOL ARNHEM MAATSCHAPPELIJKE GEZONDHEID
 • 2000-2002 POST HBO ARBEIDSRECHT
 • 1996-2005 WERKZAAM BIJ DE ARBODIENSTEN
 • 2005-2011 DIRECTEUR ACTORE
 • 2007 PAO LEIDEN ARBEIDSRECHT
 • 2009-2010 POORTWACHTER ZUIDOOST
 • 2012 – DIRECTEUR ICARA
 • 2019-2020 WINNAAR FD GAZELLE
 • 2021 – DIECTEUR PSI-CARA

IK DACHT NIETS MAAKT ME MEER UIT, HEEL RAAR GEVOEL; NU DAT IS HET DAN.

In de winternacht van 2019 gebeurde het, ik riep om mijn vriend. De vloer is bedekt met smurrie. Ik ben inmiddels flauw gevallen. Hij, haar vriend is arts en voelt haar pols, geen pols.

Wat is er in hemelsnaam aan de hand? Ik kom bij in de ziekenwagen aan het infuus.

Eerste hulp

Ik blijk veel bloed te hebben verloren. De artsen gaan een maag- en darmonderzoek doen.De bloeding wordt nog erger. Het is nu gevaarlijk om een operatie te doen. Met een ingreep via de lies proberen zij het het gesprongen darmbloedvat te repareren.

De kinderen kwamen bij mij op bezoek.Die nacht gaat het weer mis.Weer een bloeding. Acht dokters en verplegers kwamen rond haar bed.Ik zei nog: “Ga ik dood?”.

Toch overleef ik het. Na twee weken weer naar huis. Ik kan amper lopen. Ik kan mij moeilijk concentreren. Ik slaap kort en slecht.Ik ga in therapie,maar raak depressief.

Weer aan het werk

Ik probeer januari 2020 mijn werk weer op te pakken. Waar was ik toch al die tijd mee bezig geweest? Ik help grote organisaties geholpen met het inzetten van langdurig zieke werknemers. Najaar krijg ik antidepressiva voor geschreven. Het duurde tot eind 2021, dus twee jaar voordat ik mij weer opgeknapt voelde.

Het kan dus zo maar gebeuren: een depressie of zelfs PTSS

Nu help ik via PSIcara de ondernemers met zieke werknemers, die uit de boot dreigen te vallen vanwege psychische stress of andere gelijkwaardige problemen.

Een van onze klanten is eengroot ziekenhuis, waar verzorgers en verplegers buiten de werkgever om een gesprek kunnen aanvragen met een psycholoog. Voordat ik in deze depressie kwam had ik dat zelf ook wel gewild!

PERSONEELS FOTO PSICARA