De Sterrenwacht PHOENIX ( de publiekssterrenwacht Phoenix is gelegen in de Achterhoek: Lochem is vanaf ZATERDAG 5 febr TIJD 20:00,weer open VOOR PUBLIEK! ( met QR code en reserveren i.v.m. aantal zitplaatsen)

FOTOGRAAF HANS LAMMERTINK

Fascinatie en bewondering. Eigenlijk zou je daar ook wel meer over willen weten. Maar, waar kun je hiervoor terecht? Bij een publiekssterrenwacht! Samen met een aantal collega-sterrenwachten is sterrenwacht Phoenix verantwoordelijk voor de publieksvoorlichting in de regio Achterhoek, Stedendriehoek en Twente.

Phoenix doet dit door elke zaterdagavond vanaf 5 februari 2022, en in de maanden juli en augustus ook op dinsdagavond het publiek een programma aan te bieden, dat om 20.00 uur begint.

Publieksavond

Update: Vanaf 5 februari zal de Sterrenwacht weer bijna als vanouds geopend zijn voor publiek.  Wilt u onze sterrenwacht bezoeken dan kun u een plaats reserveren op onze reserveringspagina.  Klik op de paarse button Reserveer direct op deze pagina.

Reserveer direct 

Programma publieksavond

Op de publieksavonden bieden wij de bezoekers een programma, waarin wij je wegwijs maken aan de sterrenhemel. Dit doen wij door bezoekers eerst met een boeiende presentatie mee te nemen op een reis door ons zonnestelsel met haar planeten. Na een korte pauze bekijk je in onze presentatiezaal een interessante korte film over de wonderen van het heelal.  Tot slot en bij geschikte weers- en waarneemomstandigheden gaan we naar het observatieplatform om door onze telescoop te kijken.

I.v.m. het dringende advies om 1,5m afstand te houden is het planetarium helaas niet in gebruik.


Om het bezoek voor iedereen prettig en veilig te laten verlopen hebben we een aantal regels. In de sterrenwacht gelden de basisregels van de overheid .Dit zijn:

  • Blijf thuis bij klachten, ook als u al gevaccineerd bent
  • Het dragen van een mondkapje is verplicht voor iedereen van 13 jaar en ouder
  • Bent u 13 jaar of ouder, dan heeft u een coronatoegangsbewijs nodig (digitale QR-code of print). Een vaccinatieboekje is geen bewijs.
  • Neem een identiteitsbewijs mee, een kopie of foto hiervan is niet geldig
  • Buitenlandse coronabewijzen (QR, print of boekjes) gelden ook
  • U heeft alleen toegang indien u vooraf gereserveerd heeft
  • Geef elkaar de ruimte. Houd 1,5 meter afstand.

Entreeprijzen

Volwassen                                      -€  5,00 

kinderen t/m 15 jaar                     -€  4,00

Groepsbezoek

Groepen zijn ook welkom op andere dagen en dienen altijd vooraf te reserveren. Zie hiervoor de pagina groepen.

Aansprakelijkheid
De toegang tot de sterrenwacht geschiedt te allen tijde voor eigen risico en rekening. Het bestuur van Sterrenwacht Phoenix aanvaardt geen aansprakelijkheid voor diefstal, schade, verlies of letsel.

Parkeren
Je parkeert je auto op het parkeerterrein direct links nadat je het terrein van Pactum Jeugdzorg bent opgereden. Vanaf daar loop je ongeveer 300 meter naar de sterrenwacht.Volg de borden!


Pactum

De sterrenwacht is gesitueerd op het terrein van Pactum Jeugdzorg, waar jonge mensen begeleid wonen. Je wordt verzocht om bij het betreden en het verlaten van het terrein geen overlast te veroorzaken. Dank voor je begrip.

Blog over de VSB Phoenix: