SKELETON RIJDSTER WINT OP O.S. IN CHINA BRONS; PRIMEUR! (BRONNEN DIV. O.A. VOLKSTRANT,NOS, EN LAST NOT LEAST DE ZENDER EUROSPORT!)

KIMBERLEY BOS OP OS MET HAAR BRONZEN MEDAILLE

Skeletonster Kimberley Bos pakt historisch brons bij Spelen

Skeletonster Kimberley Bos heeft op de Olympische Spelen een historische bronzen medaille gegrepen. Nog nooit wist Nederland een olympische plak te winnen in het skeleton.

De 28-jarige Nederlandse begon de laatste run als vierde in het klassement met een achterstand van slechts 0,12 seconde op de nummer drie de Duitse Tina Hermann. In het Yanqing National Sliding Centre wist Bos in de beslissende afdaling op te rukken naar de derde plek, ook al was haar run ietsjes langzamer dan de derde. Goud was er voor de Duitse Hannah Neise. De Australische Jaclyn Narracott was goed voor zilver.