Raam op Rusland….

Ook in het vrije Estland protesteren de Esten niet tegen de Russische oorlogsvoering tegen hun WOII broeders…

Een kwart van Estlands bevolking is Russisch. Zij kunnen zich vrij uitspreken tegen de oorlog, maar ze doen het niet, schrijft Piet Boerefijn uit Tallinn. Een uitgelekt plan voor de beïnvloeding van de Baltische staten geeft inzicht in de Kremlin-strategie. Na kritiek op de berichtgeving over schendingen van het oorlogsrecht door Oekraïne deed Amnesty International zelfonderzoek. Maar de resultaten hield het geheim. Poetin gaat over tot een vorm van etnische zuivering. Hij tekende een decreet dat Oekraïners in de bezette gebieden dwingt kleur te bekennen: neem een Russisch paspoort, anders dreigt deportatie. In zijn dagboek uit Kyiv vraagt ex-ambassadeur Robert Serry zich met velen af waar het Oekraïense lente-offensief blijft. Vanaf 4 mei draait in de bioscopen de nieuwe film van Sergei Loznitsa The Natural History of Destruction. Uitgaand van archiefmateriaal uit de Tweede Wereldoorlog stelt de film fundamentele morele vragen over oorlogsvoering.  
Ook in het vrije Estland protesteren Russen niet tegen de oorlog