web analytics
You are here
Home > Uncategorized > Laatste Nieuws / Last Post.

Laatste Nieuws / Last Post.

Opnieuw: <Zeker acht doden na schietpartij op school in Amerikaanse staat Texas>

Een schietpartij op de Santa Fé High School in de Amerikaanse staat Texas heeft meerdere mensen het leven gekost. Volgens de lokale autoriteiten zijn er acht tot tien dodelijke slachtoffers gevallen. Twee verdachten zijn aangehouden, waaronder een 17-jarige student van de school.

In het kort

  • Acht tot tien doden, vooral studenten
  • Twee verdachten aangehouden
  • Explosieven gevonden binnen en buiten school
  • Op een na dodelijkste schietpartij VS dit jaar

De meeste slachtoffers zijn studenten, laat de sheriff weten. Volgens CNN zijn er twaalf gewonden gevallen. Eén politieagent is gewond, zes personen zijn overgebracht naar het ziekenhuis.

De sheriff laat weten dat er geen sprake meer is van een “active shooter” op de school, er wordt dus niet meer geschoten. Wel zijn er explosieven in de school en buiten het gebouw aangetroffen. De politie vraagt omwonenden het alarmnummer te bellen indien zij een verdacht pakketje zien.

Schietpartijen

Het incident in Texas is de derde schietpartij op een school in zeven dagen tijd. Op 17 mei schiet een jongen in een school in de staat Illinois, hier vielen, op de schutter na, geen gewonden.

Zes dagen eerder schiet een 14-jarige jongen met een semi-automatisch wapen in het rond op een middelbare school in Californië. Daarbij raakt een 15-jarige jongen gewond aan zijn schouder.

In heel 2018 is er inmiddels al meer dan twintig keer geschoten op een school in de Verenigde Staten. De dodelijkste schietpartij vond plaats op 14 februari in Parkland in de staat Florida. Daarbij kwamen zeventien mensen om het leven en raakten veertien personen gewond. De schietpartij in Santa Fé van vrijdag is nu de op een na dodelijkste schietpartij op een school dit jaar.

Top