web analytics
You are here
Home > Uncategorized > Portret foto’s maken in 3 delen ( uit Zoom en Focus media bronnen)

Portret foto’s maken in 3 delen ( uit Zoom en Focus media bronnen)

Als voortgang voor de behandelde delen flitser met uw popup flitser en met de reportage flitser bij de afdeling DIGI foto in DOK ZUID in Apeldoorn behandeld in 3 delen geef ik u nu de serie goede portret foto’s maken in 3 delen. ( Uitvoering binnenkort deze week; deze tekst pagina is nog niet af …………)

Tips:

Start met: Je Camera Instellen voor Portretfotografie

Portretfotografie levert je de beste resultaten op wanneer je goed aandacht besteed aan je onderwerp/model èn de regie houdt over de achtergrond. Vermijdt afleidende elementen of vervaag de achtergrond zodanig dat de nadruk terecht komt bij de persoon. Daarnaast moet je uiteraard ook zorgen voor een goede belichting, perfecte scherpte en de juiste toning van de huid.

Of je nu geposeerde portretten maakt of je juist richt op bewegende kinderen, als je de volgende 5 camera-instellingen beheerst, maak je gegarandeerd geweldige portretfoto’s.

5 Camera-instellingen die je moet beheersen

  • Belichtingsprogramma
  • Lichtmeting
  • Belichting
  • Scherpstellen
  • Witbalans

 

1. Zet het onderwerp niet in het midden van je uitsnede

Maak gebruik van de gulden snede.

Een goede tip is om vertrouwd te raken met de regel van derden. “De regel van wat?” hoor ik je al denken. Ik zal proberen het te verduidelijken. Stel je eens een 3 × 3 vlakverdeling voor die je denkbeeldig over de foto legt.

2.  Samenwerken met een model – zo kom je tot het mooiste resultaat

Een fijne samenwerking met je model is essentieel voor een goede foto en een prettige shoot. Maar hoe pak je dit het beste aan? Wij geven je een aantal tips, waardoor je tot de mooiste resultaten komt!

Hoe begin je

Als je nog geen ervaring hebt met het werken met modellen, is het handig om eerst te oefenen voor je aan het echte werk begint. Dit kun je het beste doen met familie of vrienden. Hier ben je meer mee vertrouwd, dus dat geeft je de ruimte om te groeien in de samenwerking.

Kijk daarna verder bij een modellenbureau of vraag het vrienden en familie op social media. Een belangrijk platform hiervoor is de Facebookgroep ‘Fotografen, Modellen, Stylisten en Visagisten voor elkaar (Nederland)’.

Top