UITGAAN: een weekend uitstapje naar …Brugelette?

Wat te doen in Brugelette? 1,2,..3!!! 3 bezoek mogelijkheden u komt natuurlijk voor de dierentuin met zijn 5000 dieren en aquaria, maar ook het Chateau d’Attre is het bezoeken waard evenals de karaoke bar in het centrum!

Komende van Gent komt je Attre binnengereden en na een scherpe bocht, zie je het kasteel liggen op de linkerzijde. De tuin nodigt uit voor een rustige wandeling. Wat opvalt… De stilte! Gewoonweg een super leuk kasteel, met een levendig verleden. Leuk en vriendelijk onthaal en een mooi park dat je moet ontdekken.Een complete verrassing te komen op dit Chateau – volkomen onverwachte. We hadden een mooie wandeling door de tuinen die veel meer dan alleen tuinen zijn. We werden begroet door een zeer vriendelijke dame die ons e.a. vertelde over het Chateau dat echter niet open op maandag is; dus we gaan nog eens terug om de binnenkant van dit Chateau d’Attre te zien!

De karaoke bar!
Thema dierentuin met Un voyage envoûtant sur les 5 continents!

Pairi Daiza, de Tuin van de Wereld, neemt de bezoekers mee van het ene continent naar het andere, tussen de planten, dieren, culturele en spirituele rijkdommen die zijn ondergebracht op dit domein dat vroeger werd bewoond door de Cisterciënzers van de abdij van Cambron.

Geïnspireerd door het eerbetoon aan Van Gogh opent het park ter gelegenheid van Mons 2015 een nieuwe tuin waarbij de bezoeker kennismaakt met de prachtigste werken van impressionistische kunstenaars. Het thema “tuin” wordt zo behandeld dat alle zichten, lichten en kleuren ons meenemen naar de wereld van schilders zoals Monet, Manet,
Pissarro en Renoir.

De tuin wordt een schildersezel, de hemel een doek en de planten de penseeltrekken. Beweging, vluchtige indrukken en een vloeiende ruimte worden werkelijkheid via een beweging, een waterstroom in dit geval die ons meeneemt naar een reële maar ook bucolische wereld die geïnspireerd is op de natuur rondom ons.

Bereikbaarheid van Pairi Daiza met de trein

Pairi Daiza ligt vlak bij het station van Cambron-Casteau, op de lijn Bergen-Aat.

Er is een voetgangersparcours afgebakend waarmee het domein in slechts enkele minuten bereikbaar is.

U BENT IN WALLONIË; DUS U MOET ER REKENING MEE HOUDEN DAT ER FRANS GESPROKEN WORDT, OOK DE BORDJES IN DE DIERENTUIN ZIJN VOORZIEN VAN FRANSE TEKST!

EEN TOTAAL REIS PAKKET IS OOK TE KOOP PER TREIN, DEZE VORM VAN REIZEN IS WEL ZO COMFORTABEL; ZIE INFO VAN DE ORIGINELE SITE:

Pairi Daiza un voyage en train!

B-Excursion à partir de € 35,90, train compris; een excursie bezoek aan de dierentuin, inclusief trein ticket voor slechts €35,90

Un voyage envoûtant sur les 5 continents

Partez une journée à Pairi Daiza pour explorer d’authentiques paysages du bout du monde, terre d’accueil de centaines d’espèces.
Rencontrez plus de 5.000 animaux de tous horizons hébergés au sein du fascinant Jardin des Mondes.

Ne manquez pas : le vol libre de rapaces, les nourrissages, les poissons pédicures !