EK 2021! FEMINEE; ALLE WEDSRIJDEN OP DATUM VOLGORDE!

EK VROUWEN 2021

KWALIFICATIE EK 2021

Programma EK-kwalificatie 2021 | wedstrijden LeeuwinnenVrijdag 30 augustus 2019


18:00 uur: Estland – Nederland | Lilleküla Stadion, Tallinn; UITSLAG 0-2

Dinsdag 3 september 2019
20.00 uur: Nederland – Turkije | Abe Lenstra Stadion, Heerenveen

Vrijdag 4 oktober 2019
n.n.b. uur: Slovenië – Nederland | Fazanerija Stadium, Murska Sobota

Dinsdag 8 oktober 2019
20.00 uur: Nederland – Rusland | Philips Stadion, Eindhoven

Vrijdag 8 november 2019
00.00 uur: Turkije – Nederland

Dinsdag 12 november 2019
20.00 uurNederland – Slovenië | Gelredome, Arnhem

Vrijdag 10 april 2020
00.00 uur: Kosovo – Nederland

Dinsdag 14 april 2020
00.00 uur: Nederland – Estland

Vrijdag 18 september 2020
00.00 uur: Rusland – Nederland

Dinsdag 22 september 2020
00.00 uur: Nederland – Kosovo

U KUNT IN NEDERLANd DE 5 THUIS WEDSTRIJDEN BEZOEKEN,

DE MEESTE UITWEDSTRIJDEN LIGGEN VER WEG; HOEWEL WIE ZIN HEEFT IN EEN VERWEG UITJE ???GA JE GANG!

Klik verder voor het programma EK2021

ALGEMEEN:

De Oranjevrouwen nemen het in de kwalificatiereeks voor het EK 2021 in groep A op tegen Rusland, Turkije, Slovenië, Kosovo en Estland, zo heeft de loting in het Zwitserse Nyon donderdag uitgewezen.

Nederland kent daarmee een relatief gunstige loting. Turkije, Estland en Kosovo deden niet mee aan de kwalificatiecyclus voor het komende WK in Frankrijk, terwijl Rusland en Slovenië zich niet wisten te plaatsen voor het mondiale eindtoernooi.

Aan de kwalificatiereeks voor het EK doen in totaal 47 landen mee, die zijn onderverdeeld in zeven groepen van vijf en twee groepen van zes. Gastland Engeland is vanzelfsprekend al zeker van deelname.

De negen groepswinnaars en de drie beste nummers twee plaatsen zich rechtstreeks voor het EK. De andere zes nummers twee krijgen via de play-offs nog een kans een ticket af te dwingen. Drie van die zes landen mogen uiteindelijk naar het EK.

Oranje is hiebij de titelverdediger in Engeland; waar de WK21 gespeelt zal worden.

De reguliere kwalificatiewedstrijden worden gespeeld tussen 28 augustus 2019 en 22 september 2020. De play-offs worden in oktober volgend jaar afgewerkt.

Oranje is over ruim twee jaar titelverdediger in Engeland. De ploeg van bondscoach Sarina Wiegman won in 2017 het EK in eigen land door Denemarken in de finale met 4-2 te verslaan.

Het was de eerste Europese titel voor de Oranjevrouwen, die zich voor de vierde keer in de historie kunnen plaatsen voor een EK. In 2009 eindigde Nederland als derde en in 2013 was de groepsfase het eindstation.

Het EK 2021 staat van 11 juli tot 1 augustus op het programma in Engeland. De finale wordt gespeeld op Wembley. Komende zomer staat eerst van 7 juni tot en met 7 juli het WK in Frankrijk op het programma.

WAAR TE ZIEN ALS U GEEN KAART MEER KUNT BEMACHTIGEN….

Wedstrijden Nederland live op tv bij Veronica Tv

Veronica Tv

De kwalificatiewedstrijden van de Oranje Leeuwinnen richting het EK vrouwenvoetbal 2021 worden allemaal live op tv uitgezonden door Veronica Tv. Deze zender zit in het standaardpakket van de meeste Nederlandse tv-kijkers. Bij Ziggo zit Veronica Tv bijvoorbeeld op digitaal kanaal 8. Veronica heeft medio oktober 2017 de uitzendrechten gekocht van alle kwalificatiewedstrijden van de Oranje Leeuwinnen en daarnaast ook van een deel van de oefenwedstrijden (namelijk de oefenmatches die de Oranje Leeuwinnen thuis in Nederland spelen).

De zender Veronica Tv is een onderdeel van het bedrijf SBS Broadcasting. Veronica wil zich echt profileren als de ‘voetbalzender’ van het SBS-concern. Op Veronica is bijvoorbeeld ook de Champions League voor heren live te zien. Soms komt het grote aanbod aan uitzendrechten van live voetbalwedstrijden bij Veronica in conflict met elkaar. Op 10 april 2018 zond Veronica bijvoorbeeld de Champions League voor heren live uit. Men had echter ook de uitzendrechten van de damesinterland Ierland-Nederland. Die werd daarom niet op Veronica uitgezonden, maar op een andere zender van het bedrijf SBS Broadcasting, namelijk SBS9. De kwalificatiewedstrijd Noorwegen-Nederland werd op 4 september 2018 niet live uitgezonden op Veronica Tv, maar wel op de zender SBS6. Veronica begint namelijk doorgaans pas om 18u00 met uitzenden, terwijl deze wedstrijd al om 17u00 begint.

Kwalificatiewedstrijden en veel oefenwedstrijden niet meer op FOX Sports
De kwalificatiewedstrijden en veel oefenwedstrijden van de Oranje Leeuwinnen waren in het verleden ook vaak live te zien op de betaalzenders van FOX Sports. Met ingang van oktober 2017 is dit niet meer het geval, vanwege het exclusiviteitscontract van de Oranje Leeuwinnen met SBS Broadcasting (waartoe Veronica behoort).

Het bedrijf FOX was jarenlang de officiële mediapartner van het Nederlandse nationale vrouwenvoetbalteam. In de aanloop naar het WK vrouwenvoetbal 2015 zonden zij veel interlands van de Oranje Leeuwinnen live uit op hun ‘open net’, de digitale zender FOX tv. In de aanloop naar het EK vrouwenvoetbal 2017 werden daarentegen de meeste wedstrijden live uitgezonden op de betaalzenders van FOX Sports.

Geen verdeling via sublicenties

Vanwege de grote hype die rondom de Oranje Leeuwinnen ontstond bij het EK vrouwenvoetbal 2017, werd er reeds verwacht dat een ander mediabedrijf de uitzendrechten van FOX over zou kopen of een sublicentie zou kopen. In eerste instantie werd verwacht dat het om een verdeling via sublicenties zou gaan: Veronica zou de belangrijkste wedstrijden van de Oranje Leeuwinnen uitzenden op het ‘open net’ en FOX Sports zou alle wedstrijden uitzenden (ook de kleine oefenwedstrijden) ‘achter de decoder’ (betaalzenders) en daarnaast ook online via een livestream. Er is echter niet voor die tactiek gekozen, maar voor een exclusiviteitscontract met Veronica Tv, zodat sommige interlands, zoals de oefenwedstrijd Oostenrijk-Nederland in oktober 2017, in Nederland niet live op tv te zien zijn. Voor die specifieke wedstrijd is echter wel een alternatief bedacht: Oostenrijk-Nederland was via een livestream gratis online te bekijken op de website van Ons Oranje.

In het verleden heeft FOX al vaker gekozen voor de tactiek om uitzendrechten die zij verkregen hadden, vervolgens aan andere zenders door te verkopen. Voorbeelden hiervan waren de rechten die FOX in het mannenvoetbal had op de Johan Cruijff Schaal en de KNVB Beker Finale. Toen SBS6 hen een goed bod gaf, verkocht FOX de rechten aan hen door.

Livestream Oranje Leeuwinnen

Van alle wedstrijden van de Oranje Leeuwinnen die door FOX Sports live op tv werden uitgezonden, was er jarenlang ook een livestream beschikbaar op de FOX Sports Go App. In eerste instantie leek er door de deal met Veronica Tv een einde te komen aan de uitzendingen per livestream. Gelukkig is dat later alsnog veranderd en heeft Veronica Tv besloten om elke wedstrijd die zij van de Oranje Leeuwinnen live op tv uitzenden, ook online via een livestream aan te bieden. Deze livestream heeft zelfs nog een groot voordeel vergeleken met de vroegere streams. De livestream van Veronica Tv is namelijk een openbare stream, men hoeft geen abonnement te hebben om deze te bekijken.

================================================================