VVD-GROEN OF DE DE..GROENE VVD WAT ZAL HET ZIJN? KABINET DRAAI nu HET BELASTING WIEL s.v.p. NAAR LINKS: BTW TERUG NAAR 6% EN DE ENERGIE ONZIN BELASTING TERUG NAAR NIVEAU VAN 2017-2018!

Maar welke boodschap wil de VVD verkopen?( bron: de Groene Amsterdammer)

Dat de VVD aan het begin van dit jaar, met de verkiezingen voor de Provinciale Staten en het Europees Parlement voor de boeg, wel al Saelens’ logboek van de campagne in België voor de N-VA heeft gekocht en gelezen, lijkt welhaast evident. De VVD domineert volop in de media. Gebrandmerktheet het logboek. Een veelbetekenende titel. Beter een schandmerk in de partijhuid gebrand dan onvermeld blijven in het dagelijkse nieuws. Zo was er de uitspraak van minister-president Mark Rutte, tevens VVD-leider, op zijn persconferentie dat hij raddraaiers die hulpverleners belagen het liefst zelf in elkaar zou slaan. Dat hij dit zei, zou pure emotie zijn geweest. Maar dan wel een pure emotie die de samenleving van die raddraaiers nou juist niet wil meemaken. Dus was de uitspraak overal, in het nieuws, in commentaren, in grappen en grollen op sociale media. Helemaal volgens de aloude medialeer. Goed gedaan, zal Saelens hebben gedacht.

Eerder hadden ook de grote VVD-advertentie waarin Rutte de samenleving vergeleek met een breekbaar vaasje en de anti-elite-uitspraak van het Bredase Kamerlid Thierry Aartsen in zijn pleidooi voor volkscultuur al hetzelfde, publicitair beoogde effect gehad. Recenter haalde het Kamerlid Wybren van Haga het nieuws met zijn opmerking dat D66-minister van Ontwikkelingssamenwerking Sigrid Kaag over de Nederlandse handelsbelangen een ‘sausje van vrouwenrechten’ giet. En Rutte’s opmerking over de witte wijn sippende Amsterdamse elite was evenmin positief bedoeld en haalde dus ook weer het nieuws. 

En nu besteedt ook De Groene er aandacht aan. Je hebt er geen ‘Saelens’ voor nodig om te weten dat het in de politieke journalistiek een wet van Meden en Perzen is dat alles wat opvalt aandacht krijgt, maar daarna behoeft het wel duiding. Dat gold voor nieuwkomer Pim Fortuyn, voor het CDA in slechte tijden en nu dus voor de om zich heen slaande VVD. Want dat is wat de VVD doet. Ze slaat om zich heen. Het tijdperk Rutte loopt ten einde, Forum voor Democratie van Thierry Baudet bespeelt de rechts-nationalistische kiezer, het CDA vroeg in de klimaatdiscussie al veel eerder aandacht voor de lagere inkomens, de PVDA brandt het woord zekerheid in haar partijhuid, GroenLinks bouwt gestaag aan een beweging en de ChristenUnie bloeit door haar standvastigheid. Maar de VVD, waar stond die partij ook al weer voor?

Heel duidelijk wordt dat niet door de signalen die de partij uitstraalt. Anti-elite-uitspraken doen, maar wel de dividendbelasting willen afschaffen voor veelal elitaire buitenlandse aandeelhouders. Wel een ambitieus klimaatdoel opnemen in het regeerakkoord, maar nu koudwatervrees hebben voor de electorale gevolgen. Een partij zonder duidelijke politieke boodschap, maar puur gericht op effectbejag, dat zou een campagnestrateeg met hart voor de democratie niet moeten aanraden. Ook niet voor een bak met geld!!!!!………………………..

================================================================

VVD wil helft parkeerplekken Goudse binnenstad vervangen door groen

,,De helft van de parkeerplaatsen in de binnenstad moeten worden vervangen door groen.’’Dat is misschien geen tekst die je van een VVD-er zou verwachten, maar hij komt toch echt van fractievoorzitter Ronald Verkuijl van de Goudse liberalen, de grootste oppositiepartij. 

Verkuijl: ,,We zijn in de gemeenteraad vooral bezig problemen te bespreken, maar wat echte daden betreft staat het een beetje stil. Ik kies daarom maar voor de vlucht naar voren. Er moeten in Gouda stappen worden gemaakt en van het weghalen van parkeerplekken langs de Turfmarkt, Hoge Gouwe of Lage Gouwe wordt iedereen beter. Mijn droom is: de helft van de parkeerplaatsen uit de binnenstad weg en elke plek die vrij komt vervangen we door groen. Dat zou zomaar 4800 vierkante meter aan groen opleveren. En niemand zal vinden dat een auto die langs de gracht staat er beter uit ziet dan een boom op dezelfde plek.”

,,Ik zal vanwege dit voorstel misschien best wat ellende over me heen krijgen van mensen die zeggen dat ze dan hun auto niet meer voor de deur kunnen parkeren, maar wie kan dat tegenwoordig nog

Verkuijl denkt dat zowel inwoners als bezoekers het nieuwe beeld van de Goudse binnenstad hoog zullen waarderen. ,,Wat een prachtig plaatje gaat dit opleveren. Bezoekers en Gouwenaars genieten zo meer van de binnenstad en geven dan ongetwijfeld meer geld uit. Wat zullen ondernemers er baat bij hebben en hoeveel extra waarde geeft dit niet aan de huizen in de binnenstad en nog belangrijker: hoeveel gezonder zou onze binnenstad zijn. Onbetaalbaar.’’

Is Verkuijl al benaderd door bijvoorbeeld GroenLinks om zich bij de partij te voegen? ,,Nee hoor, dit heeft niets te maken met links of rechts. Ik ga er vanuit dat het merendeel van de coalitie blij zal zijn dat er eindelijk eens een initiatief is. Als niemand anders iets doet, doen wij het wel. Het is een situatie waar we sowieso naar toegaan, linksom of rechtsom. Natuurlijk vergt het een flinke inspanning, politiek en financieel, maar laat dit niet een droom zijn, maar een begin van een discussie’’ 

HTML Links

UW STEM OP DE VVD IS EEN STEM OP GROEN LINKS GEWORDEN; VOLGENS HET OPINI BLAD ELSEVIER
de STANDPUNTEN VAN VVD-GROEN