Xiaomi-Mobile komt uit 11 november met de Mi CC9 Pro met vijf camera’s voor een basis prijs van 360 euro.


Xiaomi heeft zijn Mi CC9 Pro-smartphone met vijf camera’s aangekondigd. Het toestel bevat onder andere een 108-megapixelsensor van Samsung en een camera met telelens. De telefoon komt op 11 november uit in China met een vanafprijs van omgerekend 360 euro.

De primaire camera in de cameraset-up van de Xiaomi Mi CC9 Pro heeft een resolutie van 108 megapixel, schrijft GSMArena. Deze wordt aangedreven door de Isocell Bright HMX-sensor van Samsung, die in samenwerking met de Chinese fabrikant is ontwikkeld. De primaire camera bevat standaard een lens met zeven elementen en een diafragma van f/1.7. Xiaomi verkoopt ook een duurdere Premium-variant met 8P-lens, die ‘foto’s met meer detail’ moet opleveren. Het diafragma blijft met f/1.7 onveranderd.