FOTO FESTIVAL 2021

Apeldoorn Photo verplaatst festival naar 2021

Het twee jaarlijkse foto festival van Apeldoorn Photo is verplaatst naar 15 mei – 26 juni 2021. Net als veel andere evenementen en festivals heeft het bestuur van Apeldoorn Photo gekeken naar de mogelijkheden die er in 2020 nog zijn voor het organiseren van een festival. Gezien de gezondheidsmaatregelen vanuit de overheid, is het houden van het festival in september van dit jaar niet haalbaar in de vorm die wij voor ogen hadden.

Het is nu nog niet goed in te schatten of en hoe er na 1 september weer evenementen georganiseerd mogen worden, en op welke schaal. De kans is vrij groot dat een aantal van onze programma-onderdelen dan alsnog geen doorgang kunnen hebben. Denk aan de openingen, hoe doe je dat met 1,5 meter afstand tot elkaar? Wij kiezen ervoor om festival ‘compleet’ te houden en dus ook de grote opening en bijzondere tentoonstellingen te kunnen tonen tijdens de festival-periode.

Thema blijft

Het thema van het festival blijft ‘in de beperking toont zich de meester’. Het thema past uitstekend bij deze periode. Echter gunnen we de fotografen en de bezoekers een verrassend en afwisselend? festival en dat vraagt goede voorbereiding, zowel van onze kant als bij de fotografen. Door het festival te verzetten nemen we deze tijd. Daarmee houden we het niveau van de exposities hoog en kunnen we (hopelijk snel) de voorbereidingen treffen die wij nodig vinden.

“Wij hebben hier goed met elkaar en met onze partners over nagedacht. Dit jaar is de vijfde editie van het festival. Het is jammer dat wij het ritme van elke twee jaar (of om het jaar) in september moeten loslaten. Maar er zijn te veel onzekerheden. Wij willen graag een mooie jubileumeditie presenteren aan ons publiek, en dat komt nu in gedrang” aldus Jeffrey de Grijs, voorzitter van Apeldoorn Photo. “Met het verzetten van het festival hopen wij vanaf 15 mei 2021 weer een mooi programma te presenteren. Wij streven er naar de versie van 2018 te verbeteren, en daar zijn al een paar mooie exposities in de planning.”

THEMA 2020

In de beperking

toont zich de meester

Wij leven in een tijd van onbegrensde mogelijkheden. Alles lijkt te kunnen. Maar wat als, jij beperkt wordt in jouw vrijheid, jouw denken en mogelijkheden? Wat betekent het wanneer jij vrij bent jouw eigen beperking te kiezen. Wat kies je en hoe ziet de wereld er dan uit? Wij dagen jou uit om aan de slag te gaan met het thema.

Op welke manier ben jij

een meester in de beperking?

MEEDOEN AAN APELDOORN PHOTO???

In de periode van 15 mei – 26 juni 2021 wordt het festival gehouden. Exposities, workshops, meet-ups en nog veel meer! Wil je meedoen aan het grootste fotografiefestival in de regio?

Dat kan!

Lees de  uitganspunten voor deelename en vraag vandaag nog het digitale opgavefomulier.

THEMA 2021

In de beperking toont zich de meester

Wij leven in een tijd van onbegrensde mogelijkheden. Alles lijkt te kunnen. Maar wat als. Je beperkt wordt in jouw vrijheid, jouw denken en mogelijkheden? Wat betekent het wanneer jij vrij bent jouw eigen beperking te kiezen. Wat kies je en hoe ziet de wereld er dan uit? Wij dagen jou uit om aan de slag te gaan met het thema.

Op welke manier ben jij een meester in de beperking?

Jouw opgave ontvangen wij graag voor 1 december a.s.