REIZEN MET DE MEREL REIS-ORGANISATIE NAAR TJECHIE | TRAVEL WITH THE MEREL- ORGANISATION TO CZECH REPUBLIC |s ORGANIZACI KOSU DO CESKE REPUBLIKY…………

MOVIE BY MAREK FLEKAL
ALL MOVIES FILMED BY MAREK FLEKAL / PRAAG / KUTNA HORA / CZECH REPUBLIC

Merel, de boodschapper;

De vogelnamen hebben een mythische betekenis; hier de uitleg over ‘onze’ merel: de boodschapper, de brenger van het licht, luister naar hem en hij brengt jouw een speciale boodschap voor jouw …

( from the Magazine ” de Body and Mind ” page ‘Amsterdam’. )

De merel (Turdus merula) maakt deel uit van de orde zangvogels (Passeriformes). Merels eten onder andere insecten, vruchten, wormen en slakken. De merel is een van de meest voorkomende vogels in Nederland en heeft zich goed aangepast aan de mens. Eeuwen geleden was het nog een schuwe vogel die alleen in de bossen voorkwam. Van oorsprong een bosvogel dus..

Dieren Orakelkaart De Merel (Druid Dhubh) betekent volgens Helderziende Paragnosten

Dieren Orakel De Merel (Druid Dhubh)
DE ORAKEL KAART

Druid Dhubh roept ons op vanuit de poort tussen twee werelden, een dringende roep om een spiritueel pad te volgen en ons meer bewust te worden van onszelf. Hij roept ons vanuit de schemering en laat ons het pad zien naar de geheimen van de Andere Wereld, en wijst ons hoe we meer over onze ver borgen drijfveren en mogelijkheden kunnen ontdekken.

Soms is het in het leven belangrijk je te concentreren op de buitenwereld en je verantwoordelijkheden daarin, maar soms moet je aandacht schenken aan het lied van je ziel dat je achtervolgd en je oproep de spirituele waardheden te bestuderen, de innerlijke wereld te onderzoeken via dromen en mythen.

En hoe klinkt de merel precies?

Het was overigens echt een merel die ik hoorde, zo klinkt zijn gezang:

THE BLACKBIRD SINGING!………………………………………………

______________________________________________________________________________

IN DEZE CORONA TIJD KUNNEN NU AL ONZE REIS IN 2021 PLANNEN ! DOOR HET REISBUREAU MEREL Gevestigd in Den Haag.

MOVIE BY

(Advertisement) trouwen in Tjechie in een van die mooie kerken in een Unesco Stad!?

En tezamen met uw bruidlof-gangers luxe reizen in de eerste klasse per trein ( opstapplaatsen: Amsterdam, Utrecht, Amersfoort, Apeldoorn, Hengelo en Enschede) met de DB via Berlijn

Deutsche Bahn brengt u snel en voordelig naar Berlijn

Berlijn bezoeken zonder zorgen? Blij en uitgerust aan uw citytrip beginnen? Dat kan! Deutsche Bahn zorgt voor uw snelle en comfortabele reis door Europa en Duitsland. Bestel uw Bahnticket met een voordelig tarief en reis met de hogesnelheidstrein ICE naar uw bestemming. Laat u verwennen aan boord van de trein en geniet vanaf het eerste moment van uw onvergetelijke uitstap.

( in Berlijn een tour ?) (overstappen 1,5 de tijd voor een lunch) en de CESKA DRAHY

die vanaf Hamburg Altona via Praag naar Bratislava gaat! en in een van die grote kerken trouwen en uw trouwerij laten filmen door een professionele filmer n.l.: Marek Flekal

wonend in Unesco stadje Kutna Hora ( de bekende kerk St. Barbara ) werkend vanuit Praag wilt u dat?

Bel dan onderstaand telefoon numer 055-5191263

Of wilt u relaxt gaan kanoën op de Sazava rivier?( gelegen in Zuid -Bohemen) ( Corona vrij)

BEL NU 055-5191263

Of wilt u ‘s zomers uw kind veilig in de sportaccomodatie ( gesloten lodge)

met diverse sport soorten en lokaliteiten en luxe restaurant en groot buitenbad) met internationale leraren onderbrengen, en laat hem/haar ( Corona vrij) reizen per Cesky Drahy naar de Tjech Republic en vol energie en veilig terug laten komen, wilt u dat? Bel dan onderstaand telefoon nummer…

VASTE TELEFOON 055-5191263

<<<<<<<<<<<<<<EEN VOORBEELD HIERONDER OP YOUTUBE >>>>>>>>>>

______________________________________________________________________________

Vogel namen en hun betekenis!

Een babynaam kiezen kan heel lastig zijn. Wij stellen daarom vaak leuke lijstjes voor je samen om inspiratie op te doen. Vandaag een lijstje geïnspireerd op vogels. De namen zijn klikbaar zodat je kunt zien wat ze precies betekenen.

Meisjesnamen

  1. Ava (als een vogel)
  2. Jaylee (vogel in het veld)
  3. Jenna (kleine vogel)
  4. Marlon (kleine havik)
  5. Merel (merel)
  6. Paloma (duif)
  7. Phoenix (feniks)
  8. Raven (raaf)
  9. Robin (roodborstje)
  10. Teal (taling, zowel de vogel als de kleur)

Ander nieuws uit de bron van : RTV Noord

ASSEN – Het aantal merels neemt af, meldt vogelorganisatie SOVON. Uit de laatste tellingen blijkt dat vooral in steden minder merels te vinden zijn. Mogelijk wordt dat veroorzaakt door een virus. Geschreven door Jan Dijk Wat betekent dit voor het dier, dat jarenlang het hoogste lied zong in onze achtertuinen?

1. Wordt de merel een zeldzame vogel?
In ons land broeden ongeveer een miljoen merel-paartjes. Het is daarmee de meest voorkomende broedvogel. Merels waren tot halverwege de vorige eeuw schuwe bosvogels. Om de een of andere reden hebben ze toen de steden en dorpen ontdekt als broedgebied. Vooral in buitenwijken met veel groen komt de merel bijna overal voor. Maar sinds een paar jaar neemt het aantal merels af. Dit jaar zijn er vijftien procent minder geteld dan vorig jaar. Vooral in dorpen en steden komen minder merels voor.

In bosgebieden is het aantal over het algemeen stabiel.  De merel is dus nog steeds een algemene vogel, maar een afname van 15 procent in een jaar is een forse afname. 

2. Hoe tel je merels?
Merels zijn nog steeds algemeen en het valt niet mee om zo’n vogelsoort te tellen.
SOVON heeft hiervoor een aantal methodes ontwikkeld. De belangrijkste is het telproject MUS.

Dat is een afkorting voor Meetnet Urbane Soorten. Bij dit telproject gaan vrijwilligers drie keer anderhalf uur lang vogels tellen; twee keer rond zonsopgang en een keer in de avond. Binnen een telgebied worden 8 tot 12 punten geteld, in totaal zijn er bijna 400 telgebieden in ons land. Omdat iedere teller op dezelfde manier werkt kun je de tellingen goed vergelijken. SOVON is de afname van de merels op het spoor gekomen door de eerste tellingen van dit jaar te vergelijken met de tellingen van vorig jaar.

3. Wat veroorzaakt de afname van de merels?
Belangrijkste oorzaak is een ziekte die door het Usutu-virus wordt veroorzaakt. Dat virus werd in 2001 voor het eerst gevonden in Oostenrijk, en verspreidt zich sindsdien over Europa. Het is genoemd naar een rivier in Swaziland. Het Usutu-virus is waarschijnlijk door trekvogels meegenomen naar Europa. In 2016 dook het op in ons land. In Duitsland woedt het al langer, en daar zijn op sommige plaatsen bijna alle merels gestorven. 

Overigens worden niet alleen merels ziek van het virus, het kan mogelijk ook spreeuwen en ijsvogels besmetten. 

4. Wat moet ik doen als ik een dode merel vindt?
Onderzoekers willen graag meer weten over de sterfte onder merels. Als je een dode merel vindt, kun je dat melden bij SOVON of het Dutch Wildlife Health Centre (DWHC) via www.sovon.nl/dodevogels of meldingsformulier van DWHC. Steekproefgewijs worden dode vogels onderzocht om te kijken of ze overleden zijn aan het virus. Onderzoek van alle dode merels is te duur. 

5. Verdwijnt de merel?
Dat is niet waarschijnlijk. Misschien gaan er heel veel vogels dood, maar de kans is groot dat er in ieder geval een paar zullen zijn die de ziekte overleven.

Op die manier zou je een nieuwe populatie merels kunnen krijgen die niet gevoelig is voor de ziekte.

Maar of de merel-stand zich zal helemaal zal herstellen valt niet te zeggen?