Het staat in de sterren geschreven ( bron eoswetenschap )

Lees jij wel eens je horoscoop, misschien gewoon voor de grap? Je bent niet de enige: al millennia lang voelen we ons onweerstaanbaar aangetrokken tot astrologie. In deze podcast ontrafelt prof. Steven Vanden Broecke de complexe verhouding tussen wetenschap, astrologie en geloof.

Als je je horoscoop leest, probeer je dan toch altijd weer aanknopingspunten te vinden bij je eigen leven, ook al weet je eigenlijk wel beter? Al millennia lang voelen we ons onweerstaanbaar aangetrokken tot de sterren en planeten als verklaring voor gebeurtenissen hier op aarde, ook in onze eigen hoogtechnologische en schijnbaar rationele tijd. Hippe, hoogopgeleide twintigers checken gepersonaliseerde voorspellingen via een app op hun smartphone en posten memes over hun sterrenbeeld op Instragram, een bewijs van de wendbaarheid (of hardnekkigheid?) die astrologie al sinds haar ontstaan aan de dag heeft gelegd, want zoals je je wel kan voorstellen zijn wij, verlichte 21ste-eeuwers, lang niet de eersten die astrologie in twijfel hebben getrokken. Dan denk je misschien aan wetenschapshelden zoals Galilei, die aantoonde dat de aarde rond de zon draait. Wel, zelfs dat soort revolutionaire ontdekkingen kon Galilei en collega’s er niet toe brengen de astrologie volledig af te zweren.

In deze podcast van Julie Van Bogaert probeert prof. Steven Vanden Broecke de complexe verhouding tussen wetenschap, astrologie en geloof te ontrafelen, van de middeleeuwse scholastiek over 19e-eeuwse occulte genootschappen tot ons eigen “post-truth”-tijdperk.

Astrologie

Astrologie

Astrologie, heet ook wel astromantie of sterrenwichelarij. Het woord astrologie is een verzamelnaam voor ideeën om het lot van de mensen op aarde en de stand van de hemellichamen met elkaar te verbinden. De stand van deze hemellichamen kunnen dus het lot van de mens hier op aarde beïnvloeden. We noemen dit ook wel de stand van de sterren.

Astrologie is geen wetenschap en toch wordt het door miljoenen mensen uitgeoefend en geloven velen dat er wel degelijk beïnvloeding is vanuit de stand van de sterren. Een goede astroloog, kan heel goed de stand van de sterren “lezen.” Dit lezen wordt dan vertaalt in begrijpelijke taal. Denk hierbij aan een dagelijkse horoscoop, of een jaarhoroscoop.

Nu het nieuwe jaar weer voor de deur staat, zijn velen geïnteresseerd in wat het nieuwe jaar hun zal brengen en zoeken hun heil in de astrologie. Veel tijdschriften publiceren aan het einde van een jaar, voor elk sterrenbeeld een jaarvoorspelling op allerlei gebied. Gezondheid, relatie, financieel.

Een astroloog gaat uit van het verband tussen het leven op aarde hier en het universum, ook wel de kosmos genoemd. Een goede astroloog durft zich te wagen aan voorspellingen die de gehele mensheid aangaat. Ze halen deze informatie uit de stand van de planeten en andere zaken die ze er bij nodig hebben, voor hun interpretatie. Er zijn zeer bekende astrologen waarvan hun voorspellingen ook daadwerkelijk telkens uitkomen. Iedereen leest af en toe zijn horoscoop, want we zijn nieuwsgierig van aard en willen weten waar ons leven toe leidt.

Ben jij op zoek naar een goede gedegen astroloog? Kijk dan eens op de website www.lenormandentarot.nl. Dit is een spirituele hulplijn waar je voorspellingen kunt laten doen door een astroloog. Zo kan de astroloog bijvoorbeeld een relatielegging voor je doen, of een toekomstlegging. Een astroloog maakt hierbij gebruik van paranormale gaven, kaarten en uiteraard ook van de sterrenbeelden.

Sterrenbeelden in de westerse astrologie bestaan uit 12 tekens. Ook wel de dierenriem genoemd. Dit noemen we het teken waarin de zon heeft gestaan op moment van geboorte. De meeste mensen kennen de twaalf sterrenbeelden van de Dierenriem die bij astrologie gebruikt worden. Deze zijn, Ram, Stier, Tweelingen, Kreeft, Leeuw, Maagd, Weegschaal, Schorpioen, Boogschutter, Steenbok, Waterman, Vissen.

De tekens van de dierenriem worden gekoppeld aan een energie, hetzij, water, vuur, lucht en aarde. Er zijn dus 4 groepen.

Water staat voor de sterrenbeelden: de kreeft, de schorpioen en de vissen
Vuur staat voor de sterrenbeelden: de ram, de leeuw en de boogschutter
Lucht staat voor de sterrenbeelden: Tweelingen, de weegschaal en de waterman
Aarde staat voor de sterrenbeelden: De stier, de maagd en de steenbok
Zo weet jij welke energie bij jou hoort, als je je sterrenbeeld kent.

Jouw sterrenbeeld zegt veel over jou als mens. Elk sterrenbeeld heeft zijn eigen karaktertrekken en bijbehorende eigenschappen. Een goede astroloog, zal aan de hand van jouw gegevens, als geboortedatum en tijd van geboorte, de plek, veel over je kunnen vertellen. En het jouw levenspad in de toekomst zal zijn.

Wil je meer weten of jouw sterrenbeeld, je karakter, je eigenschappen, bel dan eens met een top astroloog van de spirituele hulplijn www.leneormandentarot.nl Of kies voor een E-consult, dan krijg je het op papier aangeleverd en kun je het op je gemak lezen.-

—————————————————————————————————————————————————————————————————————————————-