BVN -Wereldwijd zonder NPO start abonnement de Nederlandse TV ontvangen via satelliet, online, of via de BVN app in de Apple – Ios store of Android – Google store

BVN; het beste van Nerlandse Tv wereldwijd!

BVN is wereldwijd beschikbaar via de app en de livestream op de website en in een belangrijk deel van de wereld via satelliet. In het Caribisch gebied, Duitsland en in meer regio’s zit BVN ook op de kabel.

Download onze app en kijk gratis, zonder inlog of abonnement, op je smartphone of tablet.

Kijk je liever op een groter scherm? Stream de BVN-app naar je televisiescherm via Chromecast en Airplay. Met de app kun je live naar BVN kijken en veel programma’s terugkijken. Je kan onze app downloaden in de App Store of op Google Play. Of klik hieronder op de juiste knop:


BVN Live-app

Beste TV van Vlaanderen en Nederland Met de BVN app kun je wereldwijd live naar BVN kijken, waar en wanneer je maar wilt. Heb je een programma gemist? Kijk dan de meeste programma’s makkelijk terug.

BVN (Beste Van NPO) is de publieke televisiezender voor Nederlandstaligen buiten Nederland. BVN biedt een dagelijkse selectie uit het actuele televisieaanbod van de NPO: nieuws en achtergronden, Nederlandstalig drama, evenementen, educatie en informatie, human interest, sport, amusement en kinderprogrammering. BVN is in een belangrijk deel van de wereld via satelliet beschikbaar en wereldwijd via de livestream op bvn.tv én via deze BVN app.

Met de BVN-app kan je het volgende:
– Live kijken naar BVN
– Gemist: Heel veel programma’s terug kijken
– Tv-gids: zie wat er wordt uitgezonden bij BVN, in de uitzendtijden van jouw locatie.
– Programma’s: zoeken in alle programma’s
– Connectiviteit: bekijk BVN via Chromecast of Airplay op je televisiescherm

Bij BVN kijk je o.a. naar: NOS Journaal, Boer Zoekt Vrouw, Klem, Zondag met Lubach, Flikken Maastricht, Op1, NOS Studio Sport Eredivisie, Ik vertrek, De Rijdende Rechter, Beste Zangers, Keuringsdienst van Waarde, Met het Mes op Tafel, De Slimste, Podium Witteman, BinnensteBuiten, Blauw Bloed, Droomhuis Gezocht, NOS Studio Voetbal, Tussen Kunst en Kitsch, Wie is de Mol, Spoorloos, Buitenhof, Het Klokhuis, Sesamstraat, Jeugdjournaal EenVandaag, Tijd voor Max en nog veel meer.

Met de bvn-app kun je waar en wanneer je wilt online tv-kijken!


Je kan ook via onze livestream op de website naar BVN kijken.

Heb je het begin van een programma gemist? Kijk dan live terug vanaf het begin. De livestream kan je tot 3 uur terugspoelen.

Of kijk BVN via satelliet, beschikbaar in een belangrijk deel van de wereld. Meer informatie over het exacte satellietontvangstgebied vind je hier.

Kies een regio:

 • Europa
 • Australië en Nieuw-Zeeland
 • Afrika
 • Amerika
 • Azië

Apparatuuradvies
Om BVN te kunnen kijken via de satelliet heeft u een satellietontvangstset nodig. Deze bestaat uit een digitale ontvanger en een schotelantenne. De schotel wordt buiten uw huis opgesteld en gericht op de satelliet. In huis staat de ontvanger, ook wel decoder of setop-box genoemd. Satellietontvangstapparatuur is overal verkrijgbaar bij gespecialiseerde bedrijven. De uitzendingen van BVN zijn ongecodeerd te ontvangen. Hiervoor heeft u voldoende aan een gangbare free-to-air (FTA) DVB-receiver in combinatie met een goede kwaliteit schotelantenne. De grootte van de schotelantenne is afhankelijk van de locatie waar u BVN wilt ontvangen. De juiste schotelmaat is van groot belang voor een goede, ongestoorde ontvangst.

Kijk hier voor storingen en onderhoud van satellietnetwerk.

BVN stopt gedeeltelijk met satelliet en gaat verder met volledig Nederlandse NPO-programmering.

FOR INFORMATION IN ENGLISH CLICK HERE

Vlaams minister van Media heeft besloten de samenwerking met BVN niet opnieuw te verlengen.
VRT-aanbod voor Vlamingen in het buitenland vanaf 1 juli volledig digitaal.

Publicatie 6 april 2021

De Vlaamse minister van Media (Benjamin Dalle) heeft vanwege een nieuwe digitale strategie aangegeven de samenwerking met BVN niet opnieuw te willen verlengen na 1 juli 2021. Dit heeft tot gevolg dat BVN vanaf 1 juli 2021 een 100% Nederlandse zender wordt, met meer ruimte voor programma’s van de NPO. BVN blijft overal ter wereld via internet beschikbaar en in een belangrijk deel via de satelliet. Het einde van de samenwerking tussen Vlaanderen en BVN heeft helaas wel gevolgen voor een gedeelte van de satellietdistributie. En ook voor het programma-aanbod van de VRT op BVN.

Satellietdistributie via Eutelsat 113WA en Astra 19.2 blijft bestaan:
Voor de overzeese gebieden die tot het Nederlands Koninkrijk behoren, maar ook in de rest van Midden- en Zuid-Amerika en een groot deel van de Verenigde Staten blijft BVN beschikbaar via de Eutelsat 113WA satelliet. Daarnaast blijft BVN ook te ontvangen via de Astra 19.2 satelliet in heel Europa en het aangrenzende gebied in Noord-Afrika en Zuidwest-Azië. Op de “Ontvangstpagina” kunt u aan de hand van de footprints precies zien in welke gebieden deze satellieten te ontvangen zijn.

De hoge kosten van de satellietdistributie konden tot nu toe worden gedeeld met Vlaanderen, maar door het wegvallen van de Vlaamse financiële bijdrage zijn we helaas genoodzaakt om te bezuinigen op enkele dure satellietcontracten. Voor sommigen van u heeft dit al vanaf 1 mei a.s. gevolgen.

Bij de keuze met welke satellieten we kunnen doorgaan met een kleiner budget is in overleg met het Ministerie van OCW besloten prioriteit te geven aan de overzeese gebieden die tot het Nederlands Koninkrijk behoren. Daarnaast is gekozen voor behoud van satellietdekking in Europa, omdat daar de meeste Nederlandse emigranten wonen.

De volgende satellieten stoppen binnenkort definitief met doorgifte van BVN:

 • SES-5 (in midden en zuidelijk Afrika) per 1 mei 2021
 • AsiaSat 5 (in Azië) per 1 juli 2021
 • Optus D2 (in Oceanië) per 1 juli 2021
 • Galaxy 19 (in Canada, Verenigde Staten en Midden-Amerika) per 1 juli 2021
 • Multichoice/DStv (in zuidelijk Afrika) per 1 november 2021.
 • Zuid-Afrika is weer ontvangst via de ASTRA 4a satelliet.

Kijkt u via de Galaxy 19 satelliet? Wellicht kan op uw locatie BVN worden gekeken via de Eutelsat 113WA. Check daarvoor het precieze ontvangstgebied van de Eutelsat aan de hand van deze footprint.

BVN via kabel:
Als u BVN kijkt via de kabel en uw kabelprovider ontvangt het BVN-signaal via één van de satellieten waarmee wordt gestopt, zal uw kabelprovider waarschijnlijk geen BVN meer kunnen doorgeven.

BVN wereldwijd online:
De tv-zender BVN wordt wereldwijd via internet gratis aangeboden. Hiervoor hoeft u dus geen abonnementskosten te betalen en inloggen is niet nodig. De BVN-livestream vindt u op www.bvn.tv/bvnlive. Of download de gratis BVN-app voor Android en iOS.

VRT-programma’s tot 1 juli 2021 bij BVN:
De VRT-programma’s zullen nog tot 1 juli 2021 deel uitmaken van de BVN-programmering. Daarna kunnen Vlamingen in het buitenland het VRT-aanbod bekijken en beluisteren via VRT NU, VRT NWS en de VRT radio-apps. Vlaamse tv-kijkers die het VRT-aanbod toch via satelliet willen kijken, kunnen dit binnen Europa via een abonnement bij TV Vlaanderen.
Meer informatie hierover vindt u op https://www.vrt.be/nl/aanbod/kijk-en-luister/kijk-en-luister-buiten-vlaanderen/.

Vlaamse tv-kijkers kunnen net als alle Nederlandstaligen wereldwijd via de website en app van BVN (gratis, zonder inlog of abonnement) de NPO-programma’s blijven bekijken.

Het spijt ons zeer dat de dienstverlening van BVN minder wordt. Wij beseffen dat niet op elke locatie in de wereld de internetkwaliteit voldoende goed is om online BVN te kunnen kijken, waardoor sommigen van u, met het wegvallen van een aantal satellieten, geen of onvoldoende toegang hebben tot BVN. Deze kijkers danken wij voor hun trouwe kijktijd.

Heeft u vragen, kijk dan bij de FAQ’s.

Zie disclaimer van BVN.