© GLAS IN ONS DORP; DE AANNEMERS KOMEN BIJ U LANGS OM DE LOCATIE VAN DE ROUTER SAMEN MET U TE BEPALEN!

huis aan huis brief Digitale Stad

Homepage-Glasvezelbuitenaf

Laatste nieuws uit de media: ( van Tweakers.net )

TWEAKERS NET D.D. 13-07-2018

Het bedrijf Glasvezel buitenaf gaat glasvezel aanleggen in de regio Veluwe Oost. Lang leek het erop dat de doelstelling van 50 procent inschrijvingen niet werd gehaald, maar volgens het bedrijf steeg dat aantal de laatste dagen ‘extreem’.

“Het aantal aanmeldingen is de laatste dagen fors gestegen en met de ervaring vanuit andere gebieden zien we dat er voldoende potentie is in Veluwe Oost”, meldt Piet Grootenboer, directeur Glasvezel buitenaf. De Stentor wijst erop dat donderdag nog een percentage van 38 procent aanmeldingen werd genoemd en het er dus op leek dat de vereiste 50 procent, die vrijdag binnen zouden moeten zijn, niet gehaald zou worden.

Volgens Glasvezel buitenaf was die score echter verouderd. Tegenover Veluweland geeft het bedrijf echter toe dat de 50 procent ‘net niet’ gehaald is. Wel zou er een eindsprint zijn geweest die toe te schrijven zou zijn aan het actieaanbod dat Glasvezel buitenaf op 10 juli in de strijd wierp. Wie zich voor 13 juli zou aanmelden bij Caiway, Cbizz, Delta, Kliksafe of Solcon, zou een eenmalige vastrechtvergoeding van 1000 euro in plaats van 1600 euro moeten betalen.

Het besluit om glasvezel aan te leggen in Veluwe Oost betekent dat de buitengebieden van de gemeenten Apeldoorn, Brummen, Ede, Epe, Rheden, Rozendaal, Voorst en Zutphen straks de beschikking kunnen krijgen over snelle internetverbindingen. Het gaat om 5100 adressen in de buitengebieden, waarvan de helft zich dus had moeten inschrijven om tot aanleg over te gaan. Naast abonnementskosten moeten afnemers straks een vastrechtvergoeding betalen.

Het Zweedse bedrijf EQT Infrastructure is de grote investeerder achter Glasvezel buitenaf. EQT is ook eigenaar van de Nederlandse glasvezelbedrijven CIF en CAIW. In de regio Veluwe is nog een bedrijf dat aanmeldingen werft om glasvezel aan te kunnen leggen. Dat is Digitale Stad Veluwe. De deadline voor dat initiatief ligt op 17 juli, maar er is pas 17 procent van de benodigde 50 procent van de aanmeldingen binnen. Volgens Glasvezel buitenaf zijn er afspraken gemaakt over het overnemen van inschrijvingen van Digitale Stad Veluwe.

——————————————————————————————————-

Verslag van de mei voorlichtingsavonden door Rob Jacobs:

U heeft dit voorjaar thuis gehad twee brieven van  2 netwerkaanbieders voor GLAS AAN HUIS; Fiber to the Home.

  1. De eerste brief viel op de mat van de organisatie Glasvezel Buitenaf (begin mei);waarin u werd uitgenodigd voor een aanbieding van glas internet aan huis tot in de meterkast;zoals men dit ook kent in Apeldoorn. In deze brief sprak uit een participering door de gemeente.
  2. Eind mei kreeg u een twee brief op de mat van de organisatie de Digitale Stad Veluwe (eind mei) uit Leusden.

——————————————————————————————————–

  1. Er waren van Glasvezel Buitenaf 5 informatie avonden voor u t.w.: Ugchelen, Hall, Twello, Beemte Broekland en Klarenbeek. De laatste voorlichting avond op 19 mei 2018 van Glasvezel Buitenaf Klarenbeek in de kerk aan de Sportlaan daar ben ik geweest. Er waren geen bewoners uit Radio Kootwijk; de avond hier was gigantisch bezet; de mensen moesten zelfs buitenstaan.
  2. Hiervan vond de eerste voorlichting vond plaats op dinsdagmiddag/avond 29 mei in de uitspanning Gewoon Gastvrij aan de Zwolse weg. Ik voelde mij als bewoner van Radio Kootwijk verplicht om ook daar heen te gaan. Er waren geen andere bewoners van Radio Kootwijk die avond.

——————————————————————————————————–

Uit de Stentor van maandag 28 mei:

Digitale Stad Veluwe geeft uitleg over glasvezel in buitengebied

Digitale Stad Veluwe, een van de twee partijen die een glasvezelnetwerk willen aanleggen in het buitengebied van Apeldoorn, Brummen en Voorst, houdt daarover deze week informatiebijeenkomsten.

Dat gebeurt dinsdag in Wenum/Wiesel bij Gewoon Gastvrij en woensdagavond in Twello bij Sportcafé Jachtlust. Ook zijn er op 4 juni bijeenkomsten in Klarenbeek, bij het Boshuis. Op alle dagen zijn er informatiebijeenkomsten om 16 en 19.30 uur.

Als minstens vijftig procent van de bewoners in het buitengebied zich meldt als klant wilDigitale Stad een glasvezelnetwerk aanleggen. Ook een andere partij, Glasvezel Buitenaf, is bezig met zo’n campagne.

Dat Digitale Stad in de zelfde vijver vist, leidde tot kritische reacties. Een glasvezeloorlog kan ertoe leiden dat geen van beide partijen genoeg inschrijvingen krijgt om daadwerkelijk tot aanleg te kunnen overgaan. De bewoners van de buitengebieden zouden dan de dupe zijn.

————————————————————–

De aanbiedingen gelden voor het Veluwe4 ook wel genoemd Veluwe-Oost. Wij zijn 1 het laatste deelgebied op de Veluwe, 3 andere gebieden zijn al voor ons geweest. (daar werd gehaald: 73%,56% en 51%). Het gaat om totaal in Veluwe -Oost om 4800 mogelijke aansluitingen ( KPN rekent er 9600; waarvan minimaal de helft (2400 gezinnen) zich voor 14 juli 2018 moet inschrijven omdat anders voor het gehele gebied de graafwerkzaamheden niet rendabel zijn.

———————————————————————

HUIDIGE SITUATIE OP RADIO KOOTWIJK: Glas is in het verleden voor door KPN INFRA zelf aangebracht vanaf KLIC huisje op de driehoek in Radio Kootwijk en in gepast In Zwolle DC in het intranet van KPN; wat wil dat zeggen dit glas is een privenet van KPN en deze kan daardoor geen andere netwerkproviders op hun glas aanbieden .(alleen KPN gerelateerd ). Huidig gebruik met koper naar de customers, op VDL en VDSL basis op de oude koperen telefoon kabel naar huis ; met max. snelheiden en ook instralings gevoelig daardoor (kan hierdoor onderbrekingen geven op uw TV en radio!). Snelheid is VSL en VDSL max op 80Mb en 20 Mb download. Daarna ligt er koper tot op het ISRA punt in de huizen. De verkregen snelheid thuis is en blijft afhankelijk van de lengte van de koper kabel tot de KLIC glaskast. Ook een nadeel storingsgevoeligheid: doorat wij diverse amateur zenders in ons dorp hebben en ook door buurt apparaten varieert de snelheid enorm over de dag en geeft ook zwart beeld op onze TV’s.

Betalen: nu betalen wij aan 1 provider met een Filmpakket Film1 €85,- p/m voor 60m TV kanalen en een variërend internet , met geregeld zwart beeld vanaf 1 januari en momenteel zelfs geen vaste lijn of DECT telefoon.

——————————————————————————

Uw kans nu op een Glas Netwerk in uw huis tot op de door uw gewenste plaats in overleg met de monteur BELANGRIJK: de FTU Kast kent geen instralingsgevoeligheid!

Toekomst: Een eenmalige afkoopsom voor glasvezel aan huis en een keuze uit 5 dienstaanbidders ofwel providers vanaf €42,50. Dit scheelt ons dus de helft van het bedrag n.l: €42,50! Dus snelle keuze gemaakt…………….

En belangrijk: Garantie: De Glaskosten zijn eenmalig en worden niet voor een volgende koper en/of huurder in rekening gebracht; gevolg een:…………………………………… meerwaarde voor uw huis of chalet of bedrijfspand ( de kosten zijn n.l., eenmalig en adres gebonden GIS bestanden)

——————————————————————————

De kosten voor een glas aansluiting ( buiten KPN Intranet om!) zijn afhankelijk van welke netwerkaanbieder 1000 euro ineens of een keuze voor een maandelijks vastrecht van €12,50.

Glasvezel buitenaf werkt samen met de gemeente Apeldoorn en krijgt hiervan ook de nodige ondersteuning.

Bij de digitale stad uit Leusden kunt u niet gebruik maken van de vastrecht regeling u moet de aansluitkosten ineens bij op levering het gehele bedrag of in 2 termijnen van €750,-  90 dagen na oplevering betalen!

U heeft nu alleen een aansluiting bij de meterkast een z.g. glaskast. (FTU AANSLUITING THUIS)

< In de werk kringen ook wel genoemd FIBER TO THE HOME>

Nu wordt er door de door uw gewenste provider ( met uw netwerk abonnement!) er signaal op gezet.

Er zijn 5 providers met 3 in 1 bij Glasvezel buitenaf met de KPN mee 6 of meer…..een  basis bedrag is € 42,- voor 3 in een te weten:

1) ca 60 TV kanalen,

2) snel internet basis van 100-200Mb/sec. hogere snelheden mogelijk tot 1Tb. en een internet met stabiel en storingsvrij garantie,

3) mogelijkheid tot 1 -5 vaste nummers met gratis bellen door heel Nederland.

4) Bij de provider SOLCON krijgt u zelfs 4 in 1 d.w.z. u krijgt er ook nog een gratis internet (sim)kaart bij voor uw mobiel.

Bij de aanbieding van Glasvezel Buitenaf krijgt u de volgende aanbieders:

Laatste nieuws van de deurmat, net binnen een nieuwe brief Van Digitale Stad Veluwe; t.a.v. een zestal informatie middagen/avonden tijden: 16:00-17:30 of 19:30-21:00 in de regio, t.w.:

dinsdag 29 mei plaats Wenum Wiesel lokaliteit Gewoon Gastvrij.

woensdag 30 mei plaats Twello lokaliteit Sportcafe Jachtlust.

maandag 4 juni plaats Klarenbeek lokaliteit Het Boshuis.

dinsdag 5 juni plaats Brummen lokaliteit Concordia.

woensdag 6 juni plaats Ugchelen lokaliteit Van de Valk- De Cantharel

donderdag 7 juni plaats Beemte Broekland lokaliteit Dorphuis “Ons Huus”.

Ik heb de mogelijkheid gepakt om de eerste informatie avond bij te wonen en kan u het volgende berichten: 

(Dinsdag 29 mei 2018) Het verschil met beide netwerkaanbieders om de FTU kast bij u thuis te installeren is eigenlijk  nihil.

Beiden vragen een installatie bedrag +/- 1500,- euro. Bij Glasvezel  Buitenaf heeft men nog de mogelijkheid een soort vastrecht te betalen van €12,50 p/m.

De 50% regel bij Leusen telt men de huidige coax abonnees mee als regel, bij Glasvezel Buitenaf doet men dit niet. Conclusie Glasvezel Buitenaf telt de inwoners volgens de gemeentelijke GBH en trekt vervolgens de coax netwerkaanbieders eraf totaal =4800 huishuidens 50% is 2400 voldoet en glas gaat door.

De DIGITALE STAD (KPN) wordt het 16000 huishoudens 50% moet voldoen dus 8000 personen moeten mee doen. Bij Glasvezel Buitenaf heeft men de keuze beperkt tot 5 aanbieders; deze waren ook op de voorlichtingsavond aanwezig met demo’s en vragenuur.

Bij de DIGITALE STAD zijn dit er: 15 stuks wordt er de voorlichtingsavond gezegd; maar geen van deze aanbieders zijn aanwezig, dus ook geen prijzen en gegevens; volgens KPN moeten deze persoonlijk worden afgebeld voor informatie. Bekijk hier de maandbijdrage op glas bij KPN

De 5 providers van GLASVEZEL BUITENAF: de aangeboden basis pakketten ‘3 in 1 of 4 in 1’ zet ik hier voor u even op een rij:

Extra vast IP adres bied grote mogelijkheden voor het bewaken van uw huis en/of bedrijfspand!

CAIWAY CBIZZ DELTA KLIKSAFE SOLCON
100/100 MBIT

€52 per maand

modem type wordt nagevraagd bij alle providers.

100/100 MBIT

€49,95 per mnd. en voor zakelijke klanten meerdere

vaste IP adressen IPv6

business aanbieder

150/150 MBIT

gratis instalatie

€45,per maand

+€ 20 voor de  50 TV zenders.

100/100 MBIT

€48,per maand

Flex internet filter voor parent control

150/150 MBIT

€ 56,75 per maand

 voor bewaking camera met uitgaande poorten belangrijk:

1 vast IP adres;

draadloos modem gratis. consumentenbond waardeert ons met 7,7!

ISA internet beveiliging (zie ook KLIKSAFE)

70 TV ZENDERS IP-Tv Light pakket= 32 kan.€12,95  en IP-Tv

Basis pakket =50 kan. = €17,45

50 TV zenders Geen IP-Tv 60 TV zenders en 1 huur TV in bruikleen; of meerdere huur TV’s op aanvraag!
INTERACTIVE TV interactieve TV interactive TV DEZE PROVIDER LEVERT BIJ TELEFONISCHE NAVRAAG IN HET GEHEEL GEEN IP-TV PAKKETTEN!!!!! interactieve TV
LIFE TV OP TABLET ??? ??? geen LIFE TV OP TABLET
TELEFOON 11CT P/Minuut onbeperkt bellen €7,50 extra  2 TELEFOON lijnen met 2 aparte nummers migratie naar VOIP mogelijk

(VOIP is bellen over internet!)

TELEFOON

11 CT P/Minuut

business pack:

2e telefoon en vast IP adres voor €10 extra.

opmerking: de telefoniste zei dat we ned1,2 en 3 wel konden zien op de laptop met de NOS Start app. Voordelig bellen;

nummer behoud en gratis mobile simkaart  hier is dus sprake van een z.g.: ‘4 in 1′ pakket krijgt u hier.

(d.w.z.: gratis mobiel internet op uw telefoon via 4G,  in de toekomst 5G)

doe het zelf installatie pakket niet gratis; en vastrecht kosten gratis installatie doe het zelf pakket installatie door de monteur:€30,-
monteur €60,- activatie kosten €65,- zie boven monteur €89,- zie boven oplever service €30,-
aanbieding: pakket zonder Tv is dan: zakelijke aanbieder; de consumentenbond beveelt deze provider aan!
300/300 M/b en voordelig bellen voor €47,50 p/maand u kunt voor u zaak ook terecht bij DATAWAY. is ook actief in provincie Zeeland. bellen kost het pakket €52,- per maand. met onbeperkt bellen naar mobiel en vast kost het pakket €78,75

WE ZULLEN U NU EEN OVERZICHT GEVEN VAN DE DIVERSE TV-PAKKETTEN:

  1. CAIWAY zenderoverzicht 70+: de caiway zenderpakketten
  2. CBIZZ zenderpakket basis 12,95: zenderpakket basis cbizz betaald
  3. DELTA zenderpakket 50+: zenderpakket delta 50+
  4. geen TV wordt er geleverd.
  5. SOLCON 60+ zenderpakket:het zenderpakket van solcon

———————————————————————————————————

MARIT heeft een bericht uit tweekers.net op facebook geplaatst, dat de gewenste deadline gehaald is, fijn zo,  toch? Zie hier de url van de site van tweekers hiervoor: Buitengebied Veluwe Oost krijgt glasvezel; deadline is gehaald!

(een bericht van 23 uur geleden! kopie van tweekers.net)

Het bedrijf Glasvezel buitenaf gaat glasvezel aanleggen in de regio Veluwe Oost.

Lang leek het erop dat de doelstelling van 50 procent inschrijvingen niet werd gehaald, maar volgens het bedrijf steeg dat aantal de laatste dagen ‘extreem’.

“Het aantal aanmeldingen is de laatste dagen fors gestegen en met de ervaring vanuit andere gebieden zien we dat er voldoende potentie is in Veluwe Oost”, meldt Piet Grootenboer, directeur Glasvezel buitenaf. De Stentor wijst erop dat donderdag nog een percentage van 38 procent aanmeldingen werd genoemd en het er dus op leek dat de vereiste 50 procent, die vrijdag binnen zouden moeten zijn, niet gehaald zou worden.

Volgens Glasvezel buitenaf was die score echter verouderd. Tegenover Veluweland geeft het bedrijf echter toe dat de 50 procent ‘net niet’ gehaald is. Wel zou er een eindsprint zijn geweest die toe te schrijven zou zijn aan het actieaanbod dat Glasvezel buitenaf op 10 juli in de strijd wierp. Wie zich voor 13 juli zou aanmelden bij Caiway, Cbizz, Delta, Kliksafe of Solcon, zou een eenmalige vastrechtvergoeding van 1000 euro in plaats van 1600 euro moeten betalen.

Het besluit om glasvezel aan te leggen in Veluwe Oost betekent dat de buitengebieden van de gemeenten Apeldoorn, Brummen, Ede, Epe, Rheden, Rozendaal, Voorst en Zutphen straks de beschikking kunnen krijgen over snelle internetverbindingen. Het gaat om 5100 adressen in de buitengebieden, waarvan de helft zich dus had moeten inschrijven om tot aanleg over te gaan. Naast abonnementskosten moeten afnemers straks een vastrechtvergoeding betalen.

Het Zweedse bedrijf EQT Infrastructure is de grote investeerder achter Glasvezel buitenaf. EQT is ook eigenaar van de Nederlandse glasvezelbedrijven CIF en CAIW. In de regio Veluwe is nog een bedrijf dat aanmeldingen werft om glasvezel aan te kunnen leggen. Dat is Digitale Stad Veluwe. De deadline voor dat initiatief ligt op 17 juli, maar er is pas 17 procent van de benodigde 50 procent van de aanmeldingen binnen. Volgens Glasvezel buitenaf zijn er afspraken gemaakt over het overnemen van inschrijvingen van Digitale Stad Veluwe. Dan hebben we dus 38+ 17=55%  De doelstelling is ruim gehaald KPN levert in beide raketten bij Glasvezel Buitenaf via SOLCON ( KPN dochter) en bij de Digitale Stad onder hun eigen naam! Geen problemen dus voor wie zijn contract  bij  de KPN wil voortzetten!

De website-beheerders van Radio Kootwijk .nl Marja en Rob feliciteren uw met het behaalde resultaat en uw FTU aansluiting voor een snelle en veilige upload ook voor web beheerders en onze commerciële partijen op Radio Kootwijk; 1) STAATS BOSBEHEER ( ‘GEB.A’ ) ( BIJ DE SLAGBOOM RECHTDOOR ) 2) KASTEELFEESTEN BEHEERDER VAN DE VOORMALIGE ‘ GARAGE’ ( RECHTS VAN DE SLAG BOOM ) 3) DE TONEEL GROEP: …. IN DE VOORMALIGE KPN WERKPLAATS ( LINKS VAN DE SLAGBOOM) 4) DE DROOMFABRIEK DIE SESSIES GEEFT IN VOORMALIG  GEBOUW ‘C’ ( OP DE HEIDE LANGS JAAP DE HOOP VAN RTL) 5)  DE TIMMERWERKPLAATS IN GEBOUW G Van Joost Hout design RKwk Bestel hier uw houten Tafels Bij Van Joost Hout Design RKwk

( DOOR DE SLAGBOOM) 6) DE ONDERSTEUNING VAN DEMENTERENDE OUDEREN DOOR STAATSBOSBEHEER IN GEBOUW …( DOOR DE SLAG BOOM OP HET TERREIN) …


–HIER GAAN WE NOG DE LAATSTE BRIEVEN VAN DIGITALE STAD (KPN) EN VAN DE AANBIEDER DELTA BESPREKEN DE LAATSTE OPTEERT VIA GLASVEZEL BUITENAF TE LEVEREN ( VANDAAG NOG!!!)——