web analytics
You are here
Home > Uncategorized > Osteoporose

Osteoporose

OSTEOPOROSE en wat U er tegen kan doen!

Zout sloopt de botten

Geplaatst door Eugène Mathijssen op 16 jul 2018

Dat zout slecht is voor de botten is bekend. Een teveel aan natrium kan namelijk de uitscheiding van calcium met de urine verhogen. En dit belangrijke mineraal kan gedeeltelijk uit de botten komen. Daardoor neemt de kans op osteoporose of botontkalking toe. Japanse onderzoekers doen er nu nog een ‘schepje zout’ bovenop.

Zoutbommen

Japanse onderzoekers hebben nu ontdekt dat een hoge consumptie aan zout de kans op botbreuken na de overgang kan vergroten. Zelfs als vrouwen nog een optimale botdichtheid hebben. Ze adviseren vrouwen dan ook om matig te zijn met zoutbommen, zoals brood, vleeswaren, pizza, soepen en snacks en fastfood. Dit om te voorkomen dat waardevol calciumin de botten wordt afgevoerd met de urine.

Hart- en vaatziekten

Het is sowieso voor iedereen belangrijk om matig met het zoutvaatje om te springen.

Op dit moment krijgt 80 procent van de Nederlanders meer zoutbinnen dan goed is voor de gezondheid. Dus de maximale hoeveelheid van 6 gram per dag wordt door veel mensen overschreden.

Dit kan leiden tot een verhoogde bloeddruk, hart- en vaatziekten, nierziekten en dus ook botontkalking.

Patat met hennepmayonaise

Geplaatst door Eugène Mathijssen op 27 jul 2018

Sinds kort kunnen klanten van frietspeciaalzaak Dr. Pieper in Amsterdam patat eten met wiet-mayonaise. Deze is speciaal door de snackbarhouder ontwikkeld om mensen op een bijzondere manier van gezonde voedingsmiddelen te voorzien. De mayonaise bevat CBD-olie en hennepzaadolie die onder andere pijn en ontstekingen bij gewrichtsklachten zouden kunnen verminderen.

wietmayonaise

CBD-olie

Deze nieuwe frietsaus is romig, zoetig en heeft een subtiele wietsmaak. Niemand hoeft bang te zijn om ‘high’ te worden, want CBD-olie en hennepzaadolie bevatten geen hallucinerende bestanddelen. De eerste klanten waren overigens zeer te spreken over het ‘wietje met’. De mayonaise werd omschreven als ‘lekker’, ‘fris’ en ‘romig’.

Wietijs

Dr. Pieper heeft inmiddels de smaak te pakken van wiet. Op dit moment wordt hard gewerkt aan speciaal wietijs. Wanneer dit wordt geïntroduceerd, is nog niet bekend. Ook eens een ‘wietje met’ proberen?

Deze bijzondere frietspeciaalzaak is gevestigd in de Kinkerstraat 142H in Amsterdam-West!

Top