Onze redding bij overval? de SAFE-SOUND.

BEN JIJ HET WAARD OM BEROOFD TE WORDEN?

De Tragische Dood Van Een meisje Had Voorkomen Kunnen Worden Door Een Eenvoudig Apparaat
Sunday, July 29, 2018 | By Rachel Manfield

‘s-Hertogenbosch, North Brabant

Zes jaar geleden. Het was een prachtige dag. 22° en er stond een licht briesje. Jaap van Doorn en zijn dochter Maaike waren bij het winkelcentrum, op zoek naar een jurk voor het afscheidsfeestje van de middelbare school.

“Ik had mijn portemonnee in de auto laten liggen,” zei Van Doorn, toen 46 jaar. “Ik vroeg Maaike of ze ‘m even wilde halen.”

Dat was de laatste keer dat Van Doorn zijn dochter nog zag.

De politie zei dat het waarschijnlijk begonnen was als een overval. Er waren sporen van een worsteling. De deur van de auto van Van Doorn stond open en zijn sleutels lagen op de grond. Zijn portemonnee was verdwenen. Er werd ook wat bloed gevonden op de auto. Een latere analyse toonde aan dat het bloed van Maaike was.

Er waren mensen in de buurt, nog geen 30 meter van de plaats waar Maaike werd ontvoerd, maar niemand had iets gehoord of gezien.

………………..Maaike van Doorn is nooit meer teruggevonden.

Maar Jaap van Doorn heeft zijn leven toegewijd om ervoor te zorgen dat zijn nachtmerrie niet de werkelijkheid wordt voor iemand anders, door de creatie van het SafeSound Persoonlijk Alarm.

Van Doorn begon met het werken aan het apparaat een paar jaar nadat zijn dochter vermist werd.

“De voornaamste reden dat ontvoeringen met succes uitgevoerd kunnen worden is dat het slachtoffer geen geluid kan of mag maken”, zegt Van Doorn, nu 52 jaar. “De kidnapper probeert de mond van het slachtoffer dicht te houden.”

Dus, Van Doorn had twee belangrijke dingen waar hij op focuste toe hij SafeSound ontwikkelde: Om het zo toegankelijk mogelijk te maken met zoveel mogelijk herrie.

“De mogelijkheid om gemakkelijk herrie te kunnen maken is cruciaal in een kidnap-situatie,” zegt de politie.

Het apparaat kan gemakkelijk vastgemaakt worden aan handtassen, sleutelbossen en backpacken. Het is ook klein genoeg dat het in een broekzak past. Maar het kan een heleboel lawaai maken.

Eén enkel apparaatje kan 125 decibel uitstoten om aandacht te trekken en potentiele aanvallers af te schrikken. Ter vergelijking, dat is dezelfde herrie als een vertrekkend militair vliegtuig.

Het is ook erg gemakkelijk in het gebruik. Het heeft geen knop die je per ongeluk in kunt duwen, maar SafeSound heeft een pin. Als die eruit getrokken wordt, komt er een oorverdovend geluid tot 30 minuten aan een stuk of totdat de pin erin terug gestopt wordt. Het kan keer op keer gebruikt worden.

Van Doorn hoopt dat het niet alleen helpt bij kidnappingen. Hij wil helpen met het voorkomen van allerlei soorten misdaden.

“Het kan gebruikt worden voor zoveel verschillende doeleinden,” zegt Van Doorn. “Ouders kunnen het aan hun kinderen geven als een extra voorzorgsmaatregel. Tieners kunnen het gebruiken om veilig naar huis te lopen. Voor vrouwen is het fijn om te hebben als ze in het donker naar de parkeergarage moeten. Ik heb het aan alle vrouwen in mijn leven gegeven, inclusief mijn moeder van 78 jaar. Ik vind het fijn om te weten dat ze het kan gebruiken als ze valt of als ze zich bedreigd voelt. Ik wou alleen dat ik dit jaren geleden uitgevonden had.”

Zijn stem sterft weg. Het is duidelijk dat hij altijd aan zijn dochter denkt.

Dan droogt hij zijn ogen, geeft een ferme handdruk en vertrekt. Jaap van Doorn moet naar een vergadering van Vrouwen Tegen Geweld. Hij is de eregast.

Mensen komen van heinde en verre om hem te zien. Allemaal zijn ze op een of andere manier geholpen door het SafeSound apparaat.

“Het heeft het leven gered van mijn dochter,” zegt een dankbare moeder. “Ik weet niet wat er gebeurd zou zijn als ze het niet bij zich gehad zou hebben.”

Jaap van Doorn weet dat wat gebeurd is met Maaike niet voor niets was. Hij kan het lezen van de gezichten van iedereen die hij geholpen heeft.

Politie merkt op dat gewelddadige misdrijven toegenomen zijn in 2018, vooral gedurende de laatste maand.

Maar er is niet alleen slecht nieuw. De politie heeft ook een tendens opgemerkt bij het gebruik van SafeSound Persoonlijk Alarm.

“Het harde geluid desoriënteert de misdadiger,” zegt de politie. “Het gooit hun plannen in de war en ze gaan weg.”

Ze zien dat de slachtoffers over het algemeen ongedeerd zijn.

Hoe Het SafeSound Persoonlijke Alarm Te Bestellen

*Update: Wednesday, August 01, 2018* – Om inwoners te helpen beschermen, heeft het SafeSound Persoonlijke Alarm een speciale korting van 50% voor inwoners van North Brabant. Maar wacht niet te lang, dankzij enorme vraag heeft SafeSound Persoonlijk Alarm al meer dan 1,5 miljoen eenheden verkocht en is bijna uit voorraad.