REGIO: kids lopen mee met V – team = (Vrede,Veiligheid,Vrijheid )Vierdaagse

….
V-TEAMS VOOR VREDE;VEILIGHEID EN ..VRIJHEID!!!

VOLKEL | Het is een spannende week voor Jur van der Locht (11) en Dorus van Asseldonk (11) uit Volkel. Zij doen mee met de Nijmeegse Vierdaagse. De jonge lopers zitten in het Vteam, een team speciaal voor kinderen. ( bronnen klik nieuws en npo1 radio hedenochtend)

Het Vteam is een initiatief van kindercorrespondent Tako Rietveld (38). Hij wil kinderen een stem geven en het gevoel geven dat ze meetellen. Drie jaar geleden gaf Rietveld zijn vaste baan bij het Jeugdjournaal op om als eerste Kindercorrespondent ter wereld kinderen een stem te geven. Die drang kwam op toen hij beelden zag van de revolutie in Egypte. ,,Op het Tahrirplein zaten kinderen op de schouders van hun vaders, maar geen journalist stelde hun een vraag. We hebben overal verslaggevers en correspondenten, maar niet voor kinderen.”, vertelt hij tegen het AD.

Vorig jaar deed het Vteam voor het eerst mee met honderd kinderen, omdat de Vierdaagse toen ook precies honderd jaar bestond. Dit jaar zijn het er dus 101. Ze zijn allemaal geboren in 2005 en lopen voor het eerst mee. Zo ook Jur en Dorus. “We hebben flink getraind”, laat vader van Jur, Hans van der Locht weten. Hij loopt ook mee als begeleider. De kinderen lopen elke dag dertig kilometer. Ze maken onderweg livestreams, vlogs en reportages, met hulp van het team van de Kindercorrespondent. Veel bekende Nederlanders ondersteunen het initiatief. In een YouTube-video wensen zij de jonge wandelaars succes. “Er gaan geruchten dat Ronnie Flex een dagje meeloopt”, laat Hans weten. “Of dat waar is, weet ik niet.”

Voor meer informatie kijk op de Facebookpagina van de Kindercorrespondent. Houd ook Instagram en Twitter @TakoRietveld in de gaten voor leuke updates van het Vteam.

Vierdaagse
De Vierdaagse is een meerdaagse wandelprestatietocht waaraan jaarlijks tienduizenden wandelaars deelnemen. Vanuit heel de wereld komen zij naar Nijmegen om vier dagen te wandelen in de Waalstad en haar prachtige, bosrijke omgeving. Na vier dagen wandelen wacht de wandelaar een glorieuze intocht over de Via Gladiola om daarna het welverdiende Vierdaagsekruis in ontvangst te nemen. De 101ste Vierdaagse gaat nu donderdag de zeven heuvelen route in de zwaarste dag!