REGIO: OPEN DAG VOLKSSTERRENWACHT maanlanding van 50 jr. geleden..! VANAF 11:00 LEZINGEN; ZONNEKIJKER; DEMONSTRATIE RAKETTEN VAN DE DRRA; GIGANT FILM APOLLO 11 LANCERING VOOR €2,-

Het laatste nieuws

Waarschuwing i.v.m. de beperkte parkeermogelijkheden 32 plaatsen en tijdelijke uitbreiding op grasveld van de golfbaan kunt u gebruik maken van het parkeer vak van LEISTURE LANDS; neem u parkeerkaart mee!

Komt u zoveel mogelijk per fiets of bromfiets of motorfiets; dit kan ook goed met het mooie weer!!!

Open dag “50 jaar maanlanding Apollo 11”

Zondag 21 juli 2019; speciale open dag ter gelegenheid van het feit dat op deze dag precies 50 jaar geleden Apollo 11-astronaut Neil Armstrong als eerste mens voet zette op de maan; een hoogtepunt in de geschiedenis van de mensheid. 
Vrijwilligers van de DRRA (Dutch Rocket Research Association) geven de gehele dag spectaculaire demonstraties van lanceringen van modelraketten. 
Voor de jeugd is het mogelijk om water-raketten te lanceren en proefjes te doen met zonlicht. 
In de zaal van de sterrenwacht is er een tentoonstelling met diverse herinneringen aan het Apollo-programma en een doorlopend programma met film- en fotobeelden. Bij helder weer kan met de speciale zonnetelescoop van de sterrenwacht veilig naar de zonnevlammen worden gekeken. 


Centraal in het programma staan drie presentaties:

OCHTEND:
11.30 uur : “Neil Armstrong in de voetsporen van Kuifje” door Alex Scholten

‘S MIDDAGS:
13.30 uur : “DRRA: zelf modelraketten maken en lanceren” door DRRA
15.00 uur : “Neil Armstrong in de voetsporen van Kuifje” door Alex Scholtenh

DRRA DEMO’S OP DE VSB

De toegang op deze dag VOOR ALLLE LEZINGEN EN DE DEMO ROCKET DAG is gratis;

HTML Links

Bezoek de website van de DRRA NEDERLAND
BRENG OOK EEN BEZOEK AAN HET BUSSLOOSE STRAND;NEEM DUS VANDAAG UW ZWEMGOED MEE
Duiken in Bussloo

Extra:

Apollo 11 film met korting

Apollo 11 is een spectaculaire documentaire rond één van de meest monumentale historische gebeurtenissen van de vorige eeuw. Deze documentaire bevat nooit eerder vertoond beeld- en geluidsmateriaal van de landing op de maan in 1969. 

Op VSB liggen vouchers klaar waarmee u de film in Gigant Apeldoorn voor €2,- kunt bijwonen. Vouchers zijn beschikbaar zolang de voorraad strekt. Bekijk de website van Gigant Apeldoorn voor actuele tijden en tickets.

De YOUTUBE TRAILER VAN DE FILM IN DE GIGANT
Kijk ook eens op deze site: WISCONSIN PUBLIC TELEVISION